Israel indkalder yderligere 16.000 soldater af reserven

På den israelske militæroperations 24.dag er yderligere 16.000 soldater af reserven blevet indkaldt. Hermed er antallet af soldater af reservestyrken indkaldt til Gaza-operationen nået op på 86.000.
En senior militærkilde siger, at den nye indkaldelse “vil give hæren tid til at fuldende dens mission.

Ifølge en talsmand for nødhjælpstjenesterne i Gaza er 15 palæstinensere, der søgte ly i en UNRWA skole i Jabaliya, blevet sårede af granatsplinter.

Tre soldater fra den israelske militærenhed Maglan blev dræbt i går, da en luremine sprang i luften i den bygning, hvor tropperne opererede. Huset styrtede sammen over dem. Soldaterne  havde søgt efter åbningen til en tunnel, da lureminen, anbragt på første etage, eksploderede.

116 palæstinensere blev dræbt igår. Antallet af dræbte palæstinensere er nået op på 1360 siden kampene begyndte den 8. juli.
56 israelske soldater og tre israelske civilpersoner er blevet dræbt.

Raketter blev i går afskudt fra Gaza-striben mod Tel Aviv, Ashkelon, Ashdod, Merhavim, Ofakim, Rishon LeZion og Rehovot. Luftforsvarssystemet “Iron Dome” opfangede flere af raketterne.

Det er lykkedes størstedelen af Hamas’ øverste militære ledere at undgå israelske styrker. Nogle gemmer sig i bunkere, andre finder ly blandt Gazas civilbefolkning, i moskeer og hospitaler. Selv om Israel ved, i hvilke tunneller eller underjordiske bunkere Hamas militærledere befinder sig, kan man ikke ramme dem fra luften uden at forårsage et stort antal civile ofre.

Ambassadører hjemkaldt
Yderligere tre sydamerikanske lande – El Salvador, Peru og Chile – har hjemkaldt deres ambassadører i Israel “for rådslagning” som protest mod Israels militæroperationer i Gaza-striben.
Israel har udtrykt “dyb skuffelse” over dette, og udenrigsministeriets talsmand, Yigal Palmor, har fremsat en udtalelse, hvori det hedder:
– Dette skridt er en opmuntring for Hamas. Israel forventede, at  lande, der modstår terrorisme, handler ansvarsfuldt og ikke giver terroristerne en belønning. Hver gang Israel har accepteret planer for en våbenhvile og genoprettelse af våbenro, bliver det imødegået af Hamas’ fortsatte raket-ild.
Brasilien og Ecuador har i forrige uge ligeledes hjemkaldt deres ambassadører i Israel.