Kristent gymnasiums snit i top

Hans Jørgen Hansen, daglig leder af Foreningen af Kristne Friskoler
Hans Jørgen Hansen, daglig leder af Foreningen af Kristne Friskoler

– Det skyldes næstekærlighed i praksis, mener kemilærer Kristian B. Østergaard. Også de kristne friskoler har et højt gennemsnit. Eleverne på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing (KG) har gjort det rigtig godt i år med gymnasiets hidtil højeste snit på 8,07. KG har tidligere haft det andet højeste gennemsnit i Danmark. – Landsgennemsnittet er ikke opgjort endnu. Men i år ligger vi højere end tidligere, hvor vi lå på en 2. plads i Danmark, fortæller Kristian Bankúti Østergaard, som bl.a. underviser i biologi og kemi på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing (KG). Klasse 3x med matematik og fysik i studieretningen fik et snit på imponerende 9,39.

Næstekærlighed

Hvorfor klarer I jer bedre end andre gymnasier? – Ja, en af eleverne sagde det sådan: ”Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift”, ler Kristian B. Østergaard. Hans eget bud på succeshistorien er, at KG er et kollegie, hvor 125 af de i alt 160 elever bor sammen. Det betyder, at de deler hverdag med volleyball og anden form for sport – og at man hjælper hinanden med lektierne. – Eleverne er enormt gode til at hjælpe hinanden, siger han. Det er næstekærlighed i praksis. Klassekvotienten på KG er på max 28, og der er typisk 25-28 elever per klasse. De har også en lektiecafé. Her er lærere og nogle specielt udvalgte elever klar til at hjælpe andre med lektierne fra mandag til torsdag. Til næste skoleår starter der to nye klasser på KG, og der er stadig enkelte ledige pladser. I det nye år tilbyder skolen for første gang ’Mediefag’, slutter Kristian B. Østergaard.

Kristne friskoler

Også de kristne friskoler plejer at få et højt gennemsnit. Det ligger ca. én karakter over folkeskolens gennemsnit – og lidt over de andre friskolers. – Statistikken er dog først klar i efteråret, oplyser Hans Jørgen Hansen fra Foreningen af Kristne Friskoler. Han har flere bud på de kristne friskolers succes: – Vi har meget engagerede lærere og forældre. Vi stiller krav til eleverne. Og så mener vi ikke, at de ældre elever på vore friskoler lever det samme vilde weekendliv som andre unge.

Billede af studenterne fra Det Kristne Gymnasium  årgang 2014
Billede af studenterne fra Det Kristne Gymnasium årgang 2014