Unge kristne ledere fra hele verden på sympatibesøg i Israel

70 unge kristne ledere fra 20 lande verden over er kommet til Israel på et sympatibesøg, hvorunder de vil mødes med overlevende fra holocaust, besøge nye etiopiske immigranter, tale med israelske soldater og udføre volontørarbejde.

Gruppen er organiseret af en bevægelse, “Ebenezer Operation Exodus” under mottoet “Engage Israel”, og omfatter unge kristne, der er parate til at gå ind for Israel. Gruppen, der nu er i Israel, er 18-35 årige fra New Zealand, Australien, Indien, Portugal, Estland, Danmark, Salomons øerne, England, Sydafrika, Svejts, Frankrig, Tyskland, Argentina, Paraguay, Mexico, Spanien, Holland og Italien.

“Engage Israel”s leder, Tom Brooker, siger, at det er vigtigt at bringe denne gruppe til Israel netop nu, “så de kan se forskellen mellem medier og realitet”.
– Vi vil vise israelerne, at de har venner, som vil stå sammen med dem, uanset hvordan situationen er, siger han. Vi ønsker, at de vil tage tilbage til deres kirker og opmuntre den kristne verden over til at stå op for sandheden.
– På et tidspunkt, da vi ser antisemitisme blomstre i verden, er disse unge ledere de fremtidige støtter for en tilbagevenden af jøderne fra diasporaen, siger Moshe Gabay, vicedirektør for “Keshet Educational Journeys”, der har udviklet dette program.

“Keshet” arrangerer undervisnings-programmer i Israel for at give deltagerne et indblik i den kulturelle, religiøse og politiske kompleksitet i det israelske samfund.