Våbenhviledag forvandlet til nye blodsudgydelser

Ved afslutningen af en uofficiel våbenhvile mellem Israel og Hamas igår, genoptoges fjendtlighederne og blodsudgydelserne på begge sider.

Ved et morterangreb mod Eshkol i Israel fra Gaza-striben blev fire israelske soldater dræbt, og mindst seks såredes.Da det var en morterbeskydning og ikke en raket, var der intet “rød farve” alarmsignal.

En femte israelsk soldat, den 20-årige sergent Moshe Davino, Jerusalem, blev dræbt under kampe i Gaza igår eftermiddags. Han blev posthumt forfremmet til stabssergent.

Ifølge en militær talsmand deltog 10 terrorister i et koordineret angreb på soldater fra ingeniørkorpset. Otte af angriberne blev dræbt under ildudvekslingen, mens to overgav sig.

Kort efter slog tre raketter ned i et åbent område i Eshkol, og senere opfangede “Iron Dome” tre raketter over Ashdod.

Der var alarmsirener i Zikhron Ya’akov. Binyamina, Hadera, Cæsarea og andre byer i det centrale og nordlige Israel. To raketter blev affyret mod Carmel-området.

Ifølge Hamas’ talsmand Mushr al-Masri har Israel blot opdaget “en brøkdel” af angrebstunnellerne.

En israelsk militær kilde siger, at Hamas har bygget et net af tunneller for at gøre det muligt for Hamas-mænd at infiltrere ind i Israel.
– Hamas har forvandlet tunnellerne til en national profession og har brugt ingeniører på et højt niveau til dette, siger kilden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Imens oplystes fra Cairo, at egyptiske sikkerhedsstyrker udfolder “umådelige bestræbelser” på at forhindre at kontrebande når frem gennem tunnellerne. Egyptiske myndigheder har fundet og ødelagt ikke færre end 1600 smuglertunneller. En egyptisk militær talsmand siger, at egyptiske sikkerhedsstyrker har dræbt 11 terrorister i det nordlige Sinai.

De israelske luftangreb mod mål i Gaza fandt sted efter en næsten 12 timer lang pause i kamphandlingerne, samtidig med at der udfoldes internationale bestræbelser på at afslutte krigen mellem Israel og Hamas.

Israelske militære kilder anslår, at det vil tage mindst en uge at lokalisere og ødelægge terror-tunnellerne. Hidtil er 17 tunneller blevet ødelagt og andre vil blive sprængt i luften i de kommende dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

USA vred på Israel

USA er vred på Israel over dettes kritik af udenrigsminister John Kerry for at denne skulle have taget Hamas’ parti under udarbejdelsen af et våbenhvileforslag.
– Det er ikke sådan, partnere og allierede behandler hinanden, siger udenrigsministeriets talskvinde, Jen Psaki.

Abbas

En palæstinensisk forhandlingsgruppe, der i Cairo skal forhandle om en våbenhvile, vil være ledet af den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

En senior kilde i Ramallah siger, at Abbas er ved at danne en palæstinensisk delegation omfattende Hamas- og Islamisk Jihad-repræsentanter, der skal møde egyptiske ledere for at drøfte en afslutning på fjendtlighederne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: