1700 på bibelcamping i Hjallerup

På markedspladsen i Hjallerup steg deltagerantallet på bibelcamping i år til 1700.
På markedspladsen i Hjallerup steg deltagerantallet på bibelcamping i år til 1700.

For tredje gang holdt Indre Mission bibelcamping på markedspladsen i Hjallerup.

Det begyndte lørdag med velkomstaften og sluttede en uge senere.
– Det er en bibelcamping med fokus på forkyndelse og samtale om det kristne budskab. Mange forskellige emner tages op ved de forskellige former for arrangementer, der er for alle aldre, lød det fra arrangørerne op til dette års bibelcamping.
Temaet for 2014-udgaven var ”Kernekraft.”
– Måske er de første associationer atomkraft og atomkraftværk, og det gør egentlig ikke noget. Når man på atomkraftværker spalter naturens allermindste byggesten, er der bogstavelig talt uendelig kraft og energi at hente. På årets bibelcamping vil vi gerne ind til kernen og ind til de allermest grundlæggende bestanddele af vores tro.
Der er god plads til det sociale fællesskab, som også er en vigtig del af bibelcampingen, for at deltagerne kan opleve det som en god kombination af ferie med hygge og afslapning og undervisning og foredrag.
Onsdag eftermiddag kan pr-ansvarlig Mads Futtrup fortælle, at der er 536 enheder på pladsen og omkring 1700 deltagere. Mandag, onsdag og fredag står der fællesmøde på programmet.
– Til aftenmøderne kommer der mange udefra. Så når vi op på over 2500, siger Mads Futtrup.
På markedspladsen er der livlig aktivitet denne eftermiddag. På små haveborde er der en bred vifte af ting og sager, brød og tøj til salg. Der er cykelcross for både børnehold og voksenhold på en bane med indbygget vandgrav rundt om grillhuset, og for de mere motoriserede kan man forcere en bane med en segway.
– Det er festdag med fællesspisning i aften med 1500 tilmeldte og fælles møde i det store telt ”Storhytten”, siger Mads Futtrup.
Ca. 200 teenagere er tilmeldt bibelcampingen, og de har fået deres eget hjørne på pladsen.
– Der er seminarer for drenge og piger hver for sig i dag. Seminarerne handler om som teenager at finde sin identitet, siger Mads Futtrup.
I alt byder programmet på mere end 200 programpunkter i løbet af ugen, og via en mobilapp er der mulighed for at sammensætte sit eget program.
I et af de små telte uden for Storhytten lyder der hammerslag og savtag. I Bamses værksted er Peder Lyskjær på seks år i gang med at fremstille et trægevær.
Far Lars Lyskjær har savet et stykke ud i geværkolben, og Peder finder et stykke sandpapir frem.
– Det skal pudses, så det bliver fint og glat, forklarer Peder.
Far og søn nyder tiden sammen i værkstedet.
– Det er et perfekt sted at have kvalitetstid sammen, siger Lars Lyskjær, inden de tager sig en snak om, hvilke farver, trægeværet skal have. De bor i Menighedscamp, der er et område på pladsen, hvor deltagere kan bo sammen med andre fra samme menighed og have eftermiddage med undervisning og seminarer ud fra Acta 29, det tænkte 29. kapitel i Apostlenes Gerninger i Bibelen.
Maria Kattenhøj og Emma-Katrine Mortensen er trods de 14 år erfarne bibelcampister.
– Jeg har været med, siden jeg var to år, siger Maria.
– I eftermiddags har vi været til et seminar, der handlede om, hvordan kvinder er med i Bibelen, siger Emma-Katrine.
Pigerne fremhæver fællesskabet på bibelcampingen.
– Det bedste er fællesskabet og snak med vennerne. Der er nogle venner, jeg kun møder her, siger Maria.
Nogle af aktiviteterne, de har været med til, er brun-sæbe-sport og lagkagebanko.
– Vi har været meget i Teencaféen og spist nachos og spillet spil.
Selv om halvdelen af bibelcamp-ugen er gået denne onsdag eftermiddag, så er der stadig programpunkter at se frem til. Og de to unge bibelcampister tøver lidt, inden de giver deres bud på, hvilken følelse, de sidder med ved arrangementerne.
– Spændte og forventningsfulde, lyder det.
Temaet for aftenmødet er ”Hvile hos Jesus”. Cand. teol og missionær i Mekane Yesus Kirken i Etiopien Anders Møberg, udsendt af Promissio, taler om, at når et menneske kommer til Jesus, handler det ikke om, hvordan man kommer, men at man kommer.
– Nadver er kommunikation. Gud vil gerne kommunikere sin søn til dig. Det er kommunikation af Guds nåde til dig, siger Anders Møberg.

s13_to billeder