Senior Sommerdage i Nyrup

45 seniorer i alderen 65 - 96 år var sammen 2.-3. juli til senior sommerdage i Nyrup Baptistkirke.
45 seniorer i alderen 65 – 96 år var sammen 2.-3. juli til senior sommerdage i Nyrup Baptistkirke.

 For tredje år i træk indbød Midtsjællands Baptistkirke til Senior Sommerdage i kirken i Nyrup.

Af Bjarne
Nederby Jessen

– Vi bliver fler’ og fler’ siger Marianne Kofoed Christophersen til Udfordringen efter dette års Senior Sommerdage i Nyrup.

Det var en gruppe fra Midtsjællands baptistmenighed, der for 3 år siden arrangerede den første af slagsen. I år var 45 seniorer i alderen 65 – 96 år samlet til Sommerdage for Seniorer.
Igen i år nød deltagerne godt af et spændende og afvekslende program de to dage i starten af juli i Baptistkirken i Nyrup.
Formiddagene bød på spændende indlæg som ”De kristne værdier” ved Ole Bækgaard, Allerød og ”Kirke og kultur” i Ny Testamente, i den store verden og i lille Danmark ved Bent Hylleberg, Tølløse.
Over middag var der sang, musik og oplæsning af digte. Desuden tilbud om udendørs aktiviteter med bl. a kongespil og krocket. Hyggekroge ude og inde. Der var aktivitet i maler- og blomsterværkstedet.

Input fra den store verden
Journalist Øjvind Kyrø gav beretninger fra nogle af verdens brændpunkter.
Journalist Øjvind Kyrø gav beretninger fra nogle af verdens brændpunkter.

Eftermiddagene var præget af nyt fra den store verden gennem tale og billeder:

Sygeplejerskene Neel Götz, Espegærde og Lene Rosted, København, fortalte levende om forberedelser til og 8 ugers ophold i en burmesisk flygtningelejr i Mae La med mange opgaver i lejrens primitive klinik. Billederne der blev vist, afslørede glimt af primitive boliger, skøn natur og glade mennesker. Der er 8 flygtningelejre inde i Tailand langs grænsen til Burma.
Øjvind Kyrø, København er freelance journalist. Han har boet og rejst i mange lande. Han gav mange beretninger fra brændpunkter i verden. Om styret i landet, kirkens rolle, dagligdagen, oplevelser m.m. fra Chile, Cuba og Rwanda.

En aften med tilbageblik

Der var dejlige aftenindslag. Den første aften var overskriften ”Tilbageblik i det 20 århundrede”. Barnebarnet Mikkel stillede spørgsmål, og bedstemor Anna Grete R. Jørgensen fortalte om oplevelser fra sin barndom – om sine bedsteforældre – om udviklingen gennem flere generationer.
Fx om det lille husmandssted på 2½ tønder land, som kunne (skulle) brødføde en stor familie. I dag er det en stor gård, hvor der leveres 700 slagtesvin pr. dag gennem hele året. Mange af deltagere kunne genkende lignende episoder fra deres liv.

Festlig afslutning

Den sidste aften var festaften med Jørgen Hansen, Sorø, ved klaveret. Megen dejlig fællessang og musik. Andagt og afslutning om venskab med Gud og med mennesker.
Marianne Koefoed Christophersen siger:
– Det var dage med inspiration, fællesskab, samtale og god tid til hygge i forbindelse med spisesituationen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Deltagerne kom denne gang fra Næstved, Slagelse, Roskilde, København og fra et stort område på Midtsjælland. Seniordagene er kommet for at blive.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: