Nu kan soldater rekreere i Høvelte

Assisterende leder Jakob Sejergaard og leder Bjarne Kjær Andersen vil med det nye rekreationshjem hjælpe hjemvendte soldater med at finde ro og tid til at rekreere.
Assisterende leder Jakob Sejergaard og leder Bjarne Kjær Andersen vil med det nye rekreationshjem hjælpe hjemvendte soldater med at finde ro og tid til at rekreere.

KFUM’s soldaterhjem i Høvelte tilbyder fra april rekreation til hjemvendte soldater.

På KFUMs Soldaterhjem i Høvelte er der bygget 9 et-værelses lejligheder til veteraner. I Soldaterhjemsmissionen kalder man dem for ”KFUMs Soldaterrekreation”.

Det er et midlertidigt botilbud for tidligere udsendte soldater i et rekreativt miljø på KFUMs Soldaterhjem, hvor man kan bo for 2.900 kr. om måneden. Man tilbyder ikke behandling, men man lytter gerne, stiller sig til rådighed med samtale og hjælper den enkelte med at gøre brug af Forsvarets behandlingstilbud. I et hjemligt miljø med masser af ro, hjælper man den enkelte godt videre. Soldaterhjemmet er en god ramme, hvor soldaten vil opleve at blive set, og at der bliver spurgt til dennes dag.
En større ombygning af Soldaterhjemmet i Høvelte med tilbygning af de 9 et-værelses lejligheder er taget i brug, men indvies officielt fredag den 4. april kl. 15.45 af Protektor HKH Kronprinsesse Mary, Forsvarsminister Nikolai Wammen og Forsvarschef Peter Bertram. Den Kongelige Livgardes Musikkorps spiller.
Udfordringens udsendte har besøgt soldaterhjemmet og soldaterrekreationen før den officielle indvielse og er begejstret for de nye rammer for soldater og veteraner. De 9 et-værelses lejligheder er små, men ligger lige ud til et godt fællesrum og i direkte forbindelse med soldaterhjemmet, og til hver lejlighed er der en lille have.
Den første veteran flyttede ind i begyndelsen af februar, og lige nu bor der 3 veteraner på stedet. Den ene samman med sin kone og to børn. Familien på fire råder over to et-værelses lejligheder.

Medarbejderne skaber rammen
Soldaterhjemmet i Høvelte har været igennem en større ombygning og står nu klar med 9 nyistandsatte værelser og fællesrum.
Soldaterhjemmet i Høvelte har været igennem en større ombygning og står nu klar med 9 nyistandsatte værelser og fællesrum.

Soldaterhjemsleder Bjarne Kjær Andersen og assisterende leder Jakob Sejergaard er begge er væsentlige brikker i projektet.
– Man skal være veteran for at få ophold. Man henvises ikke til stedet, men kan komme ind direkte fra gaden. De fleste får dog stedet anbefalet af forsvarets socialrådgiver eller beskæftigelseskonsulent. Man kan være på stedet i op til et år. Vi kan sørge for ro, for fællesskab og nogle lyttende ører. Vi kan også tilbyde dem småopgaver som vinduespudsning, havearbejde og andet. Folk kommer her med posttraumatisk stress og andre psykiske lidelser efter tiden i felten og har først og fremmest brug for ro, fortæller Bjarne Kjærgaard Andersen og Jakob Sejergaard.
De to medarbejdere tilføjer, at der findes lignende soldaterrekreationer i Holstebro og Vorup, og så findes der to værelser ved soldaterhjemmet i Fredericia.
Det eneste sted, hvor soldaterrekreationen og soldaterhjemmet er bygget sammen, er i Høvelte.
– Succesen afhænger ikke af fuldt hus, men af at de, der er her, får det bedre! slutter Bjarne Kjær Andersen.