26 dræbt i Cameroun – øget frygt for Boko Haram

Den nu afdøde pastor Kesvere med sin hustru og tre af parrets otte børn. Mindst 25 personer blev dræbt, deriblandt en kirkeleder, da militante personer gennemførte to spektakulære angreb i den nordlige del af Cameroun i slutningen af juli. I det ene angreb, i byen Kolofata, blev vicepremierministerens hustru og hendes stuepige kidnappet, hvilket øger frygten for, at området er blevet en ny kampplads for Nigerias islamistiske gruppe, Boko Haram. I det andet angreb blev pastor Jean Marcel Kesvere fra Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun kidnappet. Hans familie fandt senere ud af, at han var blevet dræbt. For nyligt har regionale regeringer fra Niger, Tchad og Cameroun sammen med Nigeria aftalt at oprette en militærenhed, som skal afhjælpe den kritiske situation, Boko Haram har forårsaget i landene. Lige nu fortsætter Boko Haram, som også er ansvarlig for kidnapningen af mere end 200 skolepiger i Chibok, dog deres dødbringende massakrer. Kristne er chokeret Omkring 10 personer fra sikkerhedsstyrkerne blev dræbt i dristigt angreb rettet mod militære personer torsdag eftermiddag den 24. juli. Angrebet varede indtil fredag den 25. juli og blev udført af svært bevæbnede mænd. Et ukendt antal mennesker blev bortført - blandt dem pastor Jean Marcel Kesvere. Hans forrådnede lig blev fundet mandag aften den 25. juli i en busk nær den lille by Kamouna, syv kilometer fra Bargaram. Pastor Kesvere (45) blev født i Cameroun og uddannet i nabolandet Tchad. Herefter tog han tilbage til Bargaram for at være præst i Den Lutherske Brødrekirke, hvor han tjente i to år. Han efterlader sig sin kone og otte børn. Pastor Kesveres kidnapning og mord har chokeret det kristne samfund. ”Vi er i stor smerte over at have mistet en kollega helliget til hans tjeneste”, siger et kirkemedlem, hvis identitet ikke kan oplyses af sikkerhedsmæssige årsager. Han kan ikke forstå, hvorfor pastor Kesvere skulle lide en sådan skæbne. Ministerfrue kidnappet Ifølge lokale kilder var det andet angreb i området meget voldeligt og veltilrettelagt. Hundredvis af militante med Camerouns militæruniformer stormede søndag den 27. juli om morgenen byen Kolofata, fem kilometer fra grænsen til Nigeria. De militante skød vilkårligt omkring sig og plyndrede husene. Gerningsmændenes overordnede mål var vicepremierminister Amadou Alis residens. Amadou Ali, som har ansvaret for de parlamentariske forbindelser, var kommet til sin hjemby for at fejre afslutningen på ramadanen. Amadou Ali var ikke til stede under angrebet, men hans kone og hendes stuepige blev bortført sammen med den indflydelsesrige samfundsleder og religiøse leder, sultanen af Kolofata, Seiny Boukar Lamine, hans kone og deres fem børn. I alt er 22 mennesker savnet, og deres færden er stadig ukendt. Gerningsmændene angreb også hospitalet på jagt efter to vestlige ansatte. De to udlændinge var dog på ferie, fortæller vores lokale kilde. Mindst 18 civile og sikkerhedsfolk blev dræbt. Lokale kilder kontaktet af Word Watch Monitor, Åbne Døres nyhedsbureau, fortalte, at ofrenes lig blev lagt langs vejen til vicepremierministerens residens. Nogle af dem var uidentificerbare efter at være blevet skamferet af macheter.
Den nu afdøde pastor Kesvere med sin hustru og tre af parrets otte børn.
 

En camerounsk præst og 25 andre blev dræbt, da vicepremierministerens hustru blev bortført. Ialt 22 mennesker savnes fortsat, skriver Åbne Døre.
Drabene fandt sted i forbindelse med to spektakulære angreb i den nordlige del af Cameroun i slutningen af juli.
I byen Kolofata blev vicepremierministerens hustru og hendes stuepige kidnappet. Man frygter derfor, at området er blevet en ny kampplads for Nigerias islamistiske gruppe, Boko Haram.
I det andet angreb blev pastor Jean Marcel Kesvere (45) fra Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun kidnappet.
Omkring 10 personer fra sikkerhedsstyrkerne blev dræbt under et angreb mod militære personer den 24. juli. Et ukendt antal mennesker blev bortført – blandt dem pastor Kesvere. Hans lig blev fundet den 25. juli nær den lille by Kamouna, syv kilometer fra Bargaram.
Pastor Kesvere var præst i Den Lutherske Brødrekirke. Han efterlader sig sin kone og otte børn.
Bodil