Forhandlingerne i Kairo brudt sammen – luftalarm i Jerusalem

Israelerne oplevede et dramatisk døgn, da de indirekte israelsk-palæstinensiske drøftelser i Kairo brød sammen samtidig med at Hamas afskød 50 raketter mod Jerusalem, Tel Aviv, Ben Gurion lufthavnen og det sydlige Israel.

Luftalarmen lød kort før midnat i Jerusalem og rev byens indbyggere ud af deres søvn og fik dem til at styrte til tilflugtsrum i nattøj.

Hamas krænkede våbenhvilen med en salve af raketter, otte timer inden våbenhvilen skulle udløbe.

Der hørtes eksplosioner i Tel Aviv-området, mens “rød farve”-alarmsignalet hylede i det sydlige og centrale Israel.

Hanas påtog sig ansvaret for at have afskudt en M-75 raket mod Jerusalem.

Mindst en raket blev opfanget over det centrale Israel, mens to blev opfanget over Sderot, to over Beersheba, to over Kiryat Malachi og tre over Ashkelon.

Ifølge Hamas’ væbnede fløj, Izz ad-Din al-Qassam Brigaderne var raketterne af typen, M-75, Fajr-5 og J-80.

En Hamas-militærleder siger, at hans gruppe havde besluttet at reagere på israelsk aggression ved at gøre lufthavnen til dagens angrebsmål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Israel reagerede ved at ramme forskellige mål i Gaza-striben, heriblandt raket-afskydnings-ramper og “terrormål”.

Hamas talsmand Fawzi Barhoum siger, at “hvis Netanyahu ikke forstår det politiske sprog i Kairo, ved vi, hvordan man kan få ham til at forstå det”.

Raketangrebene mod Israel fandt sted, før en våbenhvileaftale skulle underskrives i Kairo, men efter angrebene besluttede Israel at tilbagekalde dets delegation fra Kairo.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Det siges nu, at mindre grupper end Hamas i Gaza kan have stået bag raket-ilden – med eller uden Hamas’s velsignelse.
– Vi forhandler ikke under ild, siger statsminister Benyamin Netanyahu. Kombinationen af udholdenhed og mod vil hjælpe os til at opnå operationens mål – sikkerhed og tryghed for alle israelere.

Forhandlingerne i Kairo er nu brudt sammen. Palæstinensiske kilder siger, at krisen ikke skyldes raketbeskydning, men at problemet er mere fundamentalt.
– Drøftelserne er nået til et dødvande, siger disse kilder.