Israel og palæstinenserne enige om forlængelse af våbenhvilen

Til trods for raket-ild som krænker Gaza-våbenhvilen siger en palæstinensisk kilde i Kairo, at palæstinenserne og Israel har opnået en aftale om at forlænge den nuværende våbenhvile med 120 timer.

En egyptisk diplomatisk talsmand siger, at Israel og Gaza-fraktionerne er enedes om at forlænge våbenhvilen med fem dage.

Truslen om en genoptagelse af krigshandlinger var imidlertid overhængende, mens man afventede, om parterne ville gå med til at fortsætte våbenhvilen, der ville udløb ved midnat.

De natlige forhandlinger bar imidlertid frugt, og nu har de to parter en mulighed for at nå til en langtidsaftale.

Ved 22-tiden i aftes, to timer inden våbenhvilen udløb, sendte Gaza-aktivister fem raketter mod Israel, som besvarede dette med angreb mod fire mål i Gaza.

Lederen af den palæstinensiske delegation, Azzam alAhmed, siger, at til trods for modstridende rapporter om forhandlingene, er de to sider blevet enige om at give drøftelserne “mere tid”.
– Vi har opnået enighed om at forlænge våbenhvilen, sagde al-Ahmed. Der er betydelige fremskridt, men stadig uenighed om ordlyden af sikkerhedsarrangementer, genopbygning af Gaza-striben og fiskeområdet.

Det palæstinensiske team ventes idag at tage til Ramallah for rådslagning med Fatah-leder Mmahmous Abbas, før det vender tilbage til Kairo for at genoptage drøftelserne.
– Vi må arbejde mere for at opnå en bedre ordning, siger en Hamas-talsmand.

Obama

Ifølge en palæstinensisk kilde har præsident Barack Obama interveneret, “og der udfoldes nu nye bestræbelser på at opnå en langtids-aftale”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Obama har igår talt i telefon med statsminister Benyamin Netanyahu om en forlængelse af våbenhvilen.

Tidligere har de israelske militærstyrker uden for Gaza indtaget nye stillinger, hvis der ikke blev opnået nogen ordning i Kairo og kamphandlingerne blev genoptaget.

Den israelske forhandlingsdelegation har forladt Kairo og er vendt tilbage til Jerusalem for at orientere regeringen om forløbet af forhandlingerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: