Kina vil indføre ’national kristendom’

Kinas religionsminister vil introducere en type kristendom, som er tilpasset landet og kulturen, skriver Christian Headlines.

Det er målet for Wang Zuoan, som er leder af Kinas ’State Administration for Religious Affairs’.
En artikel i Kinas statsstyrede nyhedssite forklarer, at den nationale teologi ’vil opmuntre flere troende til at yde noget for landets harmoniske sociale fremskridt, for kulturel fremgang og økonomisk udvikling’.

Som et ekko fra fortiden

Kristne ledere frygter, at en national teologi vil have mere fokus på politik end på religion. En talsmand fra Christian Solidarity Worldwide (CSW) siger:
– Vægtlægningen på de troendes bidrag til harmoniske sociale fremskridt og det at kristendommen skal tilpasses Kinas nationale situation, lyder som et ekko fra tidligere tiders bemærkninger om religionens rolle.
Selv om Wang talte specifikt om at lave en ’kinesisk kristen’ teologi, er det svært at forestille sig, hvordan den vil se ud i praksis. Men hovedformålet må være at minde kristne om, at de først og fremmest skylder landet og partiet lydighed, lyder vurderingen fra CSW.
Kinas erklæring om den nationale kristne teologi følger i kølvandet på den regerings- kampagne, som har fjernet kors fra kirkebygninger over hele landet.
Bodil