Misbruges palæstinensere?

Alfred Johannesen
Lundtoftevej 45
4293 Dianalund

Da Israel blev oprettet i 1948 opfordrede de palæstinenserne til at blive, og en del blev. De og deres efterkommere udgør i dag 1,2 millioner af Israels befolkning.
De arabiske lande opfordrede palæstinenserne til at forlade deres hjem. Når de havde drevet israelerne i havet kunne de vende hjem – og 635.000 fulgte opfordringen.
Israelerne blev ikke drevet i havet, og palæstinenserne vendte ikke hjem. De arabiske lande tog intet ansvar for dem. De blev nu kaldt flygtninge, og de og deres efterkommere kom i flygtningelejre støttet af internationale organisationer. De følgende år blev 830.000 jøder drevet ud af de arabiske lande. De arabiske lande kunne til gengæld have taget imod de 635.000 palæstinensere.
For mig at se bliver palæstinenserne brugt til at holde uroen vedlige! I Gaza har Hamas et net af underjordiske gange, hvorfra de i tætbefolkede områder kan fyre raketter af mod Israel, men ingen beskyttelsesrum til befolkningen, og Egypten tillader ikke palæstinenserne at flygte ned på Sinai halvøen.