Seminar om Jesu ligklæde

Ligklædet i Torino, som menes at bære aftrykket af den korsfæstede Jesus, er bl.a. beskrevet i denne bog fra forlaget Gyldendal.
Ligklædet i Torino, som menes at bære aftrykket af den korsfæstede Jesus, er bl.a. beskrevet i denne bog fra forlaget Gyldendal.

Den 16. september inviterer den kristne NLA Høgskolen i Bergen til åben temadag om ’Likkledet i Torino’.

En af de medvirkende er Atle Ottesen Søvik, studiedekan og førsteamanuensis i systematisk teologi ved Menighetsfakultetet i Oslo. Han skrev sidste år artiklen ’Likkledet i Torino. En kritisk vurdering’ i Teologisk Tidsskrift, oplyser KPK.

Sandheden skal frem

– Ligklædet i Torino hævdes af mange at være Jesu ægte ligklæde, mens andre hævder, at det er en forfalskning fra 1300-tallet.
Normalt er det sådan, at spektakulære påstande falder fra hinanden, når man går dem efter i sømmene. Men sådan er det ikke med ligklædet i Torino. Her er det faktisk tilhængerne, som er bedst til at udgive artikler med ekspertvurderinger i naturvidenskabelige tidsskrifter, skriver Søvik i det teologiske tidsskrift.
En anden medvirkende på seminaret er John Jackson, som har en ph.d. i fysik. Han er en af verdens førende eksperter, når det gælder ligklædet og er leder af det internationale forskningsprojekt STURP (Shroud of Turin Research Project), som i 1978 fik adgang til klædet og lavede mange forskellige tests af det.
På seminaret vil der også være indlæg ved Jacksons kone, lingvist Rebecca Jackson, forfatter Jostein Andreassen og professor emeritus Rolf K. Eckhoff.
Bodil