Tyrkiske pro-palæstinensiske aktivister vil sende ny “flotille” til Gaza

Pro-palæstinensiske aktivister fra 12 lande har i weekenden i Istanbul besluttet at sende en ny “flotille” til Gaza-striben for at prøve at bryde den israelske blokade af området.

Det er fire år siden, at det tyrkiske skib “Mavi Marmara” gjorde et sådant forsøg, men blev standset, da israelske specialstyrker bordede skibet, hvor efter det kom til en kamp, hvorunder 9 tyrkere blev dræbt.

Den tyrkiske gruppe IHH (Humanitarian Relief Foundation) blev af Israel sat på en “terrorliste” for dens forbindelse med Hamas.

I en udtalelse fra organisationen hedder det, at beslutningen om at sende en konvojer taget “i skyggen af den nyeste israelske aggression mod Gaza”.

En talsmand for det israelske udenrigsministerium ønsker ikke at udtale sig om sagen og siger, at der ikke er nogen grund til, at Israel reagerer på en hvilken som helst udtalelse fra IHH.
For to uger siden udtalte organisationen, at den ville sende en flotille, der ville være beskyttet af den tyrkiske flåde, men dette blev aldrig til noget.