Besøg i tolerancens Tanzania

Svend Løbner voksede op som missionærbarn i Tanzania.
Svend Løbner voksede op som missionærbarn i Tanzania.

Svend Løbner er netop kommet hjem efter en 4.400 kilometer lang reportagerejse i Tanzania, hvor han har studeret virkninger af dansk indsats gennem 100 år. Nu tilbyder han at holde foredrag i kirker, klubber og foreninger om arbejdet, der bremser spedalskhed, udrydder kolera, fordobler høsten, hjælper gadebørn og forliger kristne og muslimer.

Opvokset i Tanzania

Svend er selv vokset op i Tanzania og har interviewet omkring 50 personer på swahili i løbet af de fem uger, reportagerejsen varede i sommer. Tanzanianerne lever i fordragelighed med hinanden – selv om udefrakommende ekstremister truer med at ødelægge tolerancen blandt de 120 stammer, fortæller Løbner. Bodil