Israel tager forerholdsregler mod truslen fra “Islamisk Stat”

Truslen om infiltrering af ISIS (Islamisk stat) i Israel og Vestbred-området var et hovedemne på et møde, som statsminister Benyamin Netanyahu i går afholdt i Jerusalem.

På mødet drøftedes legale og sikkerheds-relaterede forholdsregler, som Israel kan træffe imod ISIS-tilhængere blandt israelske arabere og palæstinensere på Vestbred-området.

I mødet deltog minister for offentlig sikkerhed, Yitzhak Aharonovitch, justitsminister Tzipi Livni, Shin Bet-sikkerhedstjenestens vicechef Yoram Cohen, rigsadvokat Yehuda Weinstein, politikommissær Yohanan Danino og højere stående sikkerhedsfolk.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon deltog ikke i mødet, da han i disse dage besøger Azerbaijan.

Livni sagde efter mødet, at hun vil forelægge et lovforslag om retsforfølgelse af israelske medlemmer af ISIS.

– En stærk lovgivning og barske ord mod ISIS er godt, men ikke nok, sagde hun, fordi alle der trues af ISIS må hjælpe med til finde en løsning.

Ifølge Livni er en løsning at forny drøftelserne med Den palæstinensiske Myndighed (PA) for at skabe en stærk akse med arabiske lande, der også er kommet under trusler fra ISIS.

– Uden fredsdrøftelser kan vi ikke skabe en sådan alliance, sagde hun. Fredssamtaler vil hjælpe os til at bekæmpe terrorisme, der truer alle. De, der ikke vil løse konflikten er de, der til slut
vil føre os til en blodig kamp mod halshuggerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israelske medier skriver, at man ikke må bagatellisere truslen fra ISIS, der nu kontrollerer store områder i det vestlige Irak og det østlige Syrien og truer med at udbrede sig til Libanon og – måske senere – til Jordan og Golfstaterne

Den israelske avis”Ha’aretz” skriver i dag, at moderate Sunni-stater er bekymrede, og at amerikanerne endog er parat til at samarbejde med Iran for at standse denne organisation, der har efterladt et langt spor af grusomheder.

Bladet skriver:
– Sammenlignet med disse fanatikeres morderiskhed er endog den syriske præsident Bashar Assad – den største krigsforbryder i dette årti i Mellemøsten – et næsten fornuftigt alternativ, som Vesten ikke længere er opsat på at styrte.


Artiklen fortsætter efter annoncen: