Da 3. Verdenskrig begyndte…

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

Kan du huske, hvor du var, da du hørte eller så, at to passagerfly fløj ind i World Trade Center i New York – eller at et tredje passagerfly var styrtet ned i USAs forsvarsministerium Pentagon og et fjerde på en mark i Pennsylvania, fordi flypassagererne forhindrede terroristerne i at flyve det ned i USAs kongres…?

Det var i dag den 11. september – for 13 år siden.
Selv havde jeg brækket benet og var sygemeldt, så jeg fulgte spændt og undrende det hele på direkte tv.
På en måde var 11. september starten på en 3. verdenskrig. En anderledes, men verdensomfattende krig – mellem islamiske terrorister og den vestlige (kristne) civilisation.
Ikke færre end 2.973 mennesker omkom 11. september – langt de fleste civile og uskyldige. Men mange flere er døde under krigene i Irak og Afghanistan, som var en følge af 11. september.
Også i Afrika foregår der en ”hellig krig” netop nu i Nigeria og Cameroun, hvor en al-Qaeda lignende gruppe ved navn Boko Haram forsøger at indføre en islamisk stat med vold og mord – ligesom terrorgruppen IS i Irak.
Islam har i hele sin historie været voldelig. Både internt, hvor der konstant har været konflikter mellem klaner og retninger, og overfor de folk, man underlagde sig.
Hvor kristne i mission forsøger at overbevise det enkelte menneske om sandheden med ord og gerninger, så er islams udbredelse næsten altid sket med våbenmagt.
Derfor bliver Vestens regeringer også nødt til at møde islamisterne med magt. Ligesom man var nødt til at gå imod nazisterne med magt. Kompromis var udelukket.
Men som troende kristne skal vi ikke gå med på politikeres og mediers hetz imod al form for religion og moral.
Vestens politikere tror åbenbart, at vejen frem er at begrænse al religion. Det går også ud over vores egne kristne værdier, selv om de står for det modsatte af islam.
Derfor gælder det om som troende midt i kampzonen at være bevidste og kæmpe den åndelige kamp for at redde sjæle – i mission og bøn – hvad enten det er muslimer eller moderne ateister.
Alle har vi brug for frelse.