De dræbte teenagers drabsmænd fundet og dræbt

En tre måneder lang menneskejagt sluttede i går, da israelske sikkerhedsstyrker fandt frem til de hovedmistænkte i kidnapningen og drabet af de tre teenagere; Gilad, Eyal og Naftali. Sikkerhedsstyrkerne og gjorde det af med dem under en skududveksling nær et hus i udkanten af Hebron.

De israelske styrker og mænd fra Shin Bet-efterretningstjenesten omringede huset og opfordrede de to mistænkte, Marwan Kawasme og Amer Abu Aysha, til at overgive sig, men opfordringen blev ignoreret, hvorefter en skududveksling begyndte. Begge mænd blev dræbt. Den ene havde en M-15 riffel og den anden et Kalashnikov.

Familierne til de tre dræbte teenagere udtalte, at det glædede dem, at retfærdigheden var sket fyldest.
– En ond cirkel er blevet sluttet, hed det i udtalelsen.

I Gaza udtaler en talsmand for Hamas, Sami Abu Zuhri:
– Vi hylder martyrerne Abu Aysha og Kawasme for deres rolle i at jage israelske bosættere. Drabet på dem vil ikke svække modstanden.

Statsminister Benyamin Netanyahu siger, at han i sin tid lovede, at Israel ikke ville hvile, før det havde fundet gerningsmændene til kidnapningen og drabet af de tre drenge – og at Israel nu har opfyldt dette løfte.