Frikirken i Sorø fylder 100 år

s4_kirke i SorøI 1914 forlod en gruppe vakte folkekirken og dannede Frikirken. Her er pionernes efterkommere stadig aktive.

Den 6. september markerer Frikirken i Sorø sit 100 års jubilæum.

I 1914 brød en gruppe mennesker fra Sorø-området ud af folkekirken. De havde mødt Gud gennem præsten i Lynge Kirke lige udenfor Sorø. Men da denne præst sagde op og blev efterfulgt af en ny, som ikke fulgte samme linje, brød gruppen med folkekirken.

Tip-tip-oldebørn

Pionerernes efterkommere er i dag at finde i Frikirken i Sorø. Blandt de yngre medlemmer er der børn i 5. generation efter udbryderne.
Der er også flere tilflyttede familier fra Bornholm, Jylland, USA og endda Brasilien.
– Flere mødes også i løbet af ugen i mindre spise-fællesskaber, fortæller Pia Daugaard, som selv kører 20 km for at komme til kirken.

Missionsforbunds-kirke

Menigheden blev stiftet i 1914, hvor man samledes i Stenstrup. Da tilflytningen til byen tiltog, flyttede menigheden også til Sorø. I 1970 købte man et hus på Frederiksvej 18, hvor menigheden stadig har til huse.
Menigheden har i dag 50 voksne medlemmer og 27 børn og er en af Missionsforbundets 20 medlemskirker.

Personlige relationer

Det er de menneskelige relationer mellem troende og åndeligt søgende mennesker, som har været det bærende element gennem de 100 år.
”Frikirken ønsker også i fremtiden at være et relevant fællesskab i Sorø og arbejder derfor meget på dette område”, fortæller Jacob Nielsen, der er formand for menighedsrådet.
I løbet af efteråret markeres 100 års jubilæet ved flere lejligheder. Den 6. september foregår den officielle fejring med et stort og alsidigt program, oplyser Pia Daugaard.