Kirkens Ja og Nej 50 år

Viborg Domkirke og Sognegård danner rammen om fejringen af 50-års jubilæet for Kirkens Ja og Nej.
Viborg Domkirke og Sognegård danner rammen om fejringen af 50-års jubilæet for Kirkens Ja og Nej.

På jubilæumsårsmødet i september ser bekendelsesbevægelsen både på gudsopfattelsen og kirkens situation i fortid, nutid og fremtid.

Når Kirkens Ja og Nej fejrer jubilæum i Viborg den 27. september, vil der være fokus på aktuelle emner bl.a ud fra hæftet ’Kirkens Ja og Nej 2014’.

I efteråret 1964 udsendte 11 præster et lille hæfte med titlen ’Kirkens Ja og Nej’. Det vakte stor debat og førte til dannelsen af Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse (KSBB).
Udgiverne samarbejdede med professor Regin Prenter (Aarhus Universitet) og biskop Christian Baun (Viborg). Af de oprindelige udgivere lever kun en enkelt, nemlig pastor Hartvig Wagner, som nu er æresmedlem af bestyrelsen.

Kirkens Ja og Nej 2014

I et otte-siders hæfte med titlen ’Kirken Ja og Nej 2014. Hilsen til medkristne, som har tillid til Bibelen, dåbsbekendelsen og vore lutherske bekendelsesskrifter i øvrigt’ tager bevægelsen både gamle og nye udfordringer op.
I det nye hæfte kan man læse om Jesus som den eneste vej til frelse, om kirken og sakramenterne – og om ægteskabet og nedlæggelse af kirker. Om ægteskabet hedder det bl.a.:
”Denne guddommelige indstiftelse som en livsvarig forbindelse mellem én mand og én kvinde har Jesus bekræftet (Matt. 19:4-5)…Vi afviser derfor Folketingets omtolkning af ægteskabet til også at kunne være et forhold mellem to personer af samme køn, ligsom vi finder det yderst beklageligt og i sidste ende kirkesplittende, at flertallet af biskopperne har accepteret denne omtolkning”.
Kirkens Ja og Nej 2014 er underskrevet af Hans Olav Okkels, Hartvig Wagner, Jørgen Bækgaard Thomsen, Bjørn Køllund, Jakob Mortensen, Elisabeth Wagner Olsen, Sten Fyhn Mortensen, Jens Kr. Holmgaard, Svend Erik larsen, Olav Fog, Erik A. H. Okkels og Kristian S. Larsen.