Heltefilm for Ninja-fans

De fire muterede skildpadder og pizzaspisende ninjutsu-udøvere: Teenage Mutant Ninja Turtles (still fra filmen).
De fire muterede skildpadder og pizzaspisende ninjutsu-udøvere: Teenage Mutant Ninja Turtles (still fra filmen).

De fantastiske skildpadder er igen på det store lærred efter små 30 år som animationsfigurer uden for det store rampelys. De er sejere, mere levende og hurtigere end nogensinde. Men historien er mildt sagt forudsigelig og tynd.

Filmen Teenage Mutant Ninja Turtles foregår i New York fra kloak til højhus. Forbryderbanden ”fodklanen” terroriserer byen, som derfor har brug for helte, og her kommer de muterede skildpadder belejligt til undsætning. Der er naturligvis en smuk ung kvinde, April O’Neil, som skal reddes; og det hele hænger sammen i en rammefortælling om forråelse, grådighed, magtsyge over for selvopofrelse, heltemodighed og sammenhold. Det er grundfortællingen fra tegnefilmene, som går igen i denne spillefilmsudgave.
Som ren underholdning skuffer filmen ikke. De kamptrænede, talende skildpadder farer af sted i et tempo, som er en moderne actionfilm værdig. Deres fremtoning er mere naturtro end i de tidligere udgaver, hvis man da kan ignorere det absurde i selve idéen om momentane mutationer, som forøger størrelsen 100 gange og sætter padderne i stand til at tale amerikansk.
For sande fans bliver det et gensyn med det pizzaelskende mutantfirkløver: Leonardo, Donatello, Raphael og Michelangelo, deres mester (Splinter) og skurken Shredder.

Teenage Mutant Ninja Turtles
101 min.
Biopremiere: 4. september