Hillsongs far et smut i København

Brian Houston (nederst tv) taler til en tusindtallig skare i Bremen teater i København. I midten ses Hillsong Copenhagens ledende præst, Thomas Hansen. Fotos: Trygvi Í Lida m.fl.
Brian Houston (nederst tv) taler til en tusindtallig skare i Bremen teater i København. I midten ses Hillsong Copenhagens ledende præst, Thomas Hansen. Fotos: Trygvi Í Lida m.fl.

Stifteren af den verdensomspændende Hillsong Kirke, Brian Houston, var på ferie i Italien, da han fik lyst til at tage et smut til København.

Søndag aften var der propfyldt i Bremen teater i København – til gudstjeneste!

Her holder den nye Hillsong Kirke i København hver søndag en utraditionel gudstjeneste. Men søndag var prædikanten helt speciel. Det var Brian Houston fra moderkirken Hillsong i Sydney, Australien.
Helt i tråd med sin uformelle stil meddelte han pludselig onsdag, at han var på ferie i Italien og ville komme på besøg i weekenden.
Så lederen af Hillsong Copenhagen, Thomas Hansen, og hans stab fik travlt med at sende beskeden ud på Facebook. En gruppe af kristne ledere blev inviteret til at ”hænge ud med Brian” søndag eftermiddag.
Brian Houston talte to gange søndag i Bremen teater på Nyropsgade på Vesterbro.
Om formiddagen fokuserede han på det at være positiv. Han advarede imod at lade negative tanker og holdninger – en negativ ånd – få indpas i ens liv.
– Ved du, hvordan du bliver stødt og fornærmet i en kirke? Bare bliv der længe nok! Før eller senere vil nogen sige eller gøre noget, du kan være fornærmet over. For kirken består af mennesker, og den er kun perfekt indtil – du – kommer ind i den, jokede han.
Hillsong kirkerne er netop kendetegnet af en festlig gudstjeneste, hvor menigheden hujer og kommer med opmuntrende tilråb til prædikanten.

Min tro. Min styrke.

Søndag aften talte Brian Houston om ”Min tro. Min styrke.”
Han tog udgangspunkt i Hebræerbrevet kap. 11, som handler om troende mennesker: ”Ved deres tro besejrede sådanne helte fjendtlige folkeslag, regerede med retfærdighed og så Guds løfter blive opfyldt. De lukkede løvers gab og overlevede brændende flammer. De undslap overlegne hære, fik ny kraft efter udmattelse, ny styrke i krig og slog fjendehære på flugt…” osv.
Brian Houston opfordrede til udholdenhed i troen:
– Du vil møde modstand og fjendtlige angreb, så du vil have brug for en tro ”med muskler”, som får dig igennem vanskelighederne, sagde han og fortalte om sin egen ubetydelige opvækst i New Zealand, ”et land som dengang havde 3 mio. indbyggere og 18 mio. får”.
Intet tydede dengang på, at han en dag skulle blive grundlægger og leder af en kirke i Australien, som ville blive verdensomspændende, og hvis moderne lovsangsmusik i dag synges i hele verden.
– Hvis nogen havde sagt, at der engang også ville blive lavet en Hollywood-film om den kirke, som vi ville grundlægge, så havde vi sagt, at de var skøre, sagde Brian Houston.
Selv overtog han sin fars kirke i Sydney, slog den sammen med sin egen lille forsamling og lejede en stor bygning. Kirken voksede fra et gennemsnit på 45 personer i år 2000 til i dag 20.000 om ugen…!
Han advarede imod at lade hverken velmenende eller onde mennesker holde én tilbage, når Gud havde givet en vision, og man forsøgte at vandre i tro.
– Hvis du ikke blot har en 5-minutters tro, men en tro, som ikke ryger af sporet, når der kommer modstand, så kan jeg love dig, at du vil opleve, at Gud er trofast og vil sørge for dig og din familie, sagde han til et enigt bifald.