Israel og Indien opretter “Historisk forbindelse”

Netanyaho og den indiske statsminister Narendra Modi
Netanyaho og den indiske statsminister Narendra Modi

Kort inden statsminister Benyami Netanyahu skal tale i FN’s generalforsamling, mødtes han med Indiens statsminister Nerandra Modi og indvarslede hermed, hvad der betegnes som en “historisk forbindelse” mellem de to lande.

De to regeringschefer mødtes på et hotel i New York. Det er Modis første besøg i FN, efter han førte sit Hindu nationalistparti til en overvældende sejr ved valget i maj.

Begge mænd forekom optimistiske med hensyn til et nært samarbejde, og Netanyahu indbød Modi til Israel – det første statsbesøg af en indisk statsminister.

De drøftede sikkerheds- og udviklingsanliggender og truslen fra islamisk terror.

Indien er – ligesom Kina – storimportør af olie fra Iran. Efter de internationale sanktioner af Teheran, nedsatte Indien omfanget af olie importeret fra Iran. Netanyahu understregede over for Modi faren fra et atom-Iran.

– Hvis vi samarbejder, kan det blive til gunst for begge parter, helt til skyerne, sagde Netanyahu. Vi er gamle civilisationer og er begge demokratiske.

Modi s ord var en genlyd af Netanyahus.

– Jeg mener, som du, at forbindelsen mellem os er historiske bånd, sagde Modi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den indiske leder fortalte Netanyahu, at Indien er det eneste land, hvor det aldrig er blevet tilladt antisemitisme at fremstå, og hvor jøder aldrig har lidt, men har levet som en integreret del af samfundet.

Israel er et af de få lande, som Modi besøgte, før han blev valgt til statsminister. De to lande oprettede forbindelse i 1992.


Artiklen fortsætter efter annoncen: