Kirkeledere fra Rusland og Ukraine skal forhandle i Norge

Bibelselskaberne i Norge og Ukraine har inviteret kirkeledere fra Rusland og Ukraine til samtaler i Oslo den 9.-12. september for at bidrage til forsoning i konflikten. Initiativet får økonomisk støtte fra Det norske Udenrigsdepartement.
I Oslo har man afsat en dag til et møde med norske kirkelige og offentlige repræsentanter, mens den næste dag skal gå med samtaler om, hvordan kirkerne opfatter situationen mellem de to lande. Den ukrainske præsident har opfordret kirkerne til at medvirke aktivt til en dialog om forsoning, hedder det i en pressemeddelelse fra Det norske Bibelselskab.
Bibelselskabet har i mange år arbejdet tæt sammen med kirker og kirkelige organisationer i hele regionen og har dermed fået en betydelig ekspertise, når det drejer sig om tværkirkelig dialog. Målet er at finde en model for fortsat dialog og lægge grundlaget for et nyt møde i løbet af efteråret.
Repræsentanter og ledere fra de ortodokse, katolske og protestantiske kirkesamfund vil deltage, skriver KPK.
Bodil