Tv leder tusindvis af muslimer til Jesus

Billede fra en artikel i Korsets Seier den 15. august 2014.
Billede fra en artikel i Korsets Seier den 15. august 2014.

Den arabiske Satellit-kanal Miracle Channel skriver missionhistorie i Nordafrika.

Det, Gud gør i Nord-Afrika, helt fra Mauretanien til Libyen, er helt nyt i verdens missionshistorie, siger en filmskaber, som gennem flere år har dokumenteret udviklingen i området.

Den libanesiske filmmand har arbejdet på flere projekter for Miracle Channel, som støttes af Troens Bevis. Det fortæller den norske pinsebevægelses blad, Korsets Seier.
– Jeg har filmet vidnesbyrd og personligt hørt historier fra mænd og kvinder i alle aldre. De fortæller, at de pludselig har set og følt Guds nærvær, fortæller filmskaberen.

Vækst gennem 20 år

Interviews med folk i de overvejende muslimske lande Mauretanien, Vest-Sahara, Marokko, Algeriet, Libyen og Tunesien viser tegn på stor vækkelse.
– Kristendommens vækst har vist sig i 20 år fra kysten i Casablanca i Marokko til Tripoli i Libyen – og nu er det også tydeligt i Algeriet, melder eksperter i kirkevækst.

Analfabet læser Bibelen

Pastor Salahs menighed har 1200 medlemmer. Han døber hvert år omkring 160 nye troende, selv om 99 procent af befolkningen er muslimer.
– Vi havde aldrig troet, at kirken i Algeriet ville vokse sig så stor, siger han.
Den tidligere muslim, Farhat, var analfabet, da han tog imod Jesus. Men så skete der et mirakel:
– Siden dengang har jeg læst Bibelen, og jeg forstår Guds Ord. Gud rører ved mange her i Algeriet, fortæller han.

Kirker accepteres

I Algeriet har myndighederne nu givet officiel tilladelse til de kristne kirker.
Men det kan stadig være farligt at beskæftige sig med kristendommen i Nordafrika. Derfor er det en stor fordel, at muslimer hjemme fra deres egen stue kan ringe ind til Miracle Channel. Her besvarer arabiske kristne teologer med kendskab til Koranen folks spørgsmål og tilbyder forbøn i direkte udsendelser.
– Gud har lagt os på hjerte at udsende 1000 evangelister inden 2015. Jeg tror, at der en dag vil komme kristne med muslimsk baggrund for at nå muslimerne i Vesten og andre lande, siger Youssef, som er en af de ledende pastorer i Algeriet.