Syrisk præst: ’Hvorfor er verden passiv overfor IS’ terror?’

216 familier bor nu i telte og under pressenninger uden for kirken i Erbil, 32 km fra Mosul. Foto: Åbne Døre.
216 familier bor nu i telte og under pressenninger uden for kirken i Erbil, 32 km fra Mosul. Foto: Åbne Døre.

Tre munke, en præst og flere familier blev sidst i juli beordret til at forlade Mar Behnam klosteret til fods uden anden bagage end det tøj, de gik og stod i, skriver Åbne Døre.
Det gamle kloster fra det 4. århundrede tilhører den syrisk-ortodokse kirke. Ifølge BBC er kirkelederne bange for, at uvurderlige håndskrifter både om Iraks historie og kirken går tabt.
De fordrevne munke gik mange kilometer, før de blev samlet op af kurdiske krigere, som kørte dem til Qaraqosh.
Nizar Semaan – en syrisk-katolsk præst, der arbejder for ærkebiskop Moshe – sagde til det katolske nyhedsbureau Agencezia Fides, at det internationale samfund udviser ”en foruroligende passivitet over for det, der sker i området”. Han opfordrer det internationale samfund til at offentliggøre navnene på de lande og organsationer, som financierer IS. Det er også nødvendigt at involvere sunni-muslimske ledere og tilhængere for at isolere jihad-grupperne, mener han.
FN’s sikkerhedsråd og USA’s udenrigsministerium har fordømt IS’ forfølgelser af de religiøse mindretal. Men også lokale muslimer viser ifølge Åbne Døre solidaritet og medfølelse med de kristne ofre for muslimsk fanatisme.
Bodil