Ebola lukker Nigerias skoler

Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, har erklæret national undtagelsestilstand på grund af ebola-epidemien i Vestafrika.
Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, har erklæret national undtagelsestilstand på grund af ebola-epidemien i Vestafrika.

Alle Nigerias skoler er blevet lukket indtil oktober, mens sundhedsmyndighederne kæmper for at få historiens værste udbrud af ebola under kontrol.
– Alle statens uddannelsesmyndigheder skal straks tage skridt til at sikre, at mindst to ansatte på alle skoler, både de private og de offentlige, får oplæring af relevante sundhedsmedarbejdere senest den 15. september. De skal lære, hvordan man forholder sig ved mistanke om ebola-tilfælde, siger undervisningsminister Ibrahim Shekaru.
Over 1400 er nu døde af ebola i Guinea, Liberia og Sierra Leone, siden epidemien startede tidligere på året.
Fra Nigeria rapporteres der kun om fem ebola-relaterede dødsfald. Den første af de fem blev syg i Lagos efter at være ankommet med fly fra Liberia.
Verdens Sundhedsorganisationen WHO oplyste forrige tirsdag, at et ’hidtil uset’ antal læger og sygeplejersker er blevet smittet med ebola-virus, hvilket gør det sværere at stoppe spredningen af sygdommen. WHO har lukket et test-center for ebola i Sierra Leone midlertidigt, efter at en ansat var blevet smittet.
Der findes stadig ingen behandling for ebola, men patienter kan komme sig, hvis de får intensiv behandling. De amerikanske missionærer Dr. Kent Brantly fra organsiationen Samaritan’s Purse og sygeplejerske Nancy Writebol fra SIM er nu raskmeldte i USA efter at være smittet med sygdommen i Liberia i juli. Forskerne venter ikke at have en vaccine mod ebola klar før til næste år.
Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, har erklæret national undtagelsestilstand og sat 11.7 millioner dollars på budgettet for at begrænse spredningen af ebola. Det gælder om at undgå massehysteri, panik og løse rygter om forebyggelse, spredning og behandling af sygdommen, siger han.
Bodil