Kristne skoler giver gode borgere

Tidligere elever fra kristne skoler har lige så mange nære venner, der er ateister eller af anden race, som elever fra ikke-kristne skoler, viser forskning fra Notre Dame universitetet i Indiana, USA.

Hverken protestantiske eller katolske skoler fører til isolation, lyder konklusionen i tænketanken Cardus Religious Schools Initiative’s rapport fra en undersøgelse i marts 2014.
De evangeliske protestanter havde lidt færre homofile venner end deres jævnaldrende fra ikke-kristne skoler, oplyser forskningsprojektets leder Ray Pennings.
Undersøgelsen viser samtidig, at de tidligere elever på de evangeliske skoler går oftere i kirke, bliver gift tidligere, har flere børn, har mindre skilsmisserate og generelt tager mere del i deres lokalsamfund end deres jævnaldrende, som har gået i offentlige skoler.