Kvinder til konference i København i weekenden

Rita_9711 copy
Rita El Mounayer fra Sat-7 taler til kvinderne om den vanskelige situation lige nu for de kristne i Mellemøsten.

I den kommende weekend er der kvindekonference i København. Temaet er Forvandling.

Foreningen ’Kvinde Til Kvinde’ holder kvindekonference i den kommende weekend.

Det foregår i Kulturcentret på Nørrebro. Blandt talerne er Arianna Walker og Rita El Mounayer, og lovsangen står Martin Smith for.
Lørdag eftermiddag kommer Emelie de Forest og skuespiller Terese Glahn for at medvirke ved ”Party with a purpose”.
Det er fundraising til fordel for ”handlede kvidner” – prostituerede fra andre lande.
– Vi ønsker at give støtte til de piger, som vi har daglig kontakt med i kirken og gennem Hope Now, siger Merete Tangstad, som har stiftet organisationen Kvinde Til Kvinde. Hope Now er en humanitær organisation, som samarbejder med Kirken i Kulturcentret.
– Hope Now har gjort et enestående arbejde blandt denne målgruppe i otte år, siger Merete Tangstad.

Rita El Mounayer
Rita El Mounayer fra den kristne tv-kanal Sat-7 fortæller om den vanskelige situation for de kristne i Mellmøsten, hvor rabiate islamister huserer.
Rita er libaneser og producerer programmer til yngre kvinder i Mellemøsten. Og mange muslimske kvinder lytter til Rita, som flere gange har besøgt Danmark.

Martin Smith
Martin Smith fra Delirious? skal lede lovsangen på konferencen. Sidste år skete der flere helbredelser under lovsangsmødet. Delirious? er et engelsk kristent rock- og lovsangsband, og forsangeren Martin Smith er med for tredje gang.
– Han er en ydmyg person, som plejer at være meget livsbekræftende at have med, siger Merete Tangstad.

Arianne Walker
Arianna Walker fra England skal fortælle om Mercy Ministries, som i 30 år har drevet socialt arbejde i USA. Ariannas søster, Debbie, havde det vanskeligt og rejste derfor til USA. Her fik hun hjælp gennem Mercy Ministries.
Det inspirerede Arianna til at starte Mercy Ministries i England. Organisationen huser og hjælper nu 17-28 piger med lidelser som fx. spiseforstyrelser og narkoafhængighed.

Initiativpris
Kvinde Til Kvinde modtog sidste år en initiativpris fra Kristeligt Dagblad. Kvinde Til Kvinde giver i år beløbet videre i en ny pris til en ny initiativtager. Vinderen for bedste initiativ, får de 10.000 kr., som uddeles under konferencen.
Initiativprisen skal opmuntre kvinder til at tage initiativ og gøre noget ved de problemer, de ser omkring sig.
– Forvandling handler om at få udviklet sit syn på Gud, tænke nyt om sig selv og blive brugt, siger Tangstad, som ser frem til en lovende konference, hvor kvinder i forskellige aldre allerede har tilmeldt sig.