Min eks vil være kærester igen

young attractive couple have an argument over something, outdoorKære Suh
Min kæreste og jeg slog op for 6 mdr. siden, det vil sige, det var egentlig mig, der gjorde det forbi, men han kunne selv godt se, at det ikke gik.
Vi aftalte, at vi skulle blive ved med at ses som venner, men nu er det endt med, at det er blevet noget værre rod imellem os. Han siger nu, at han stadig elsker mig, og at vi er nødt til at give det en chance mere, og han ringer, sms’er og ” kommer lige forbi” hele tiden.
Jeg kan næsten ikke holde det ud længere og har prøvet at virke ”kold”, men jeg er nok ikke særlig god til det, og desuden har jeg ondt af ham.
Hvordan får jeg viklet mig ud af det her uden at såre hans følelser alt for meget?
K.

Kære K.
Når din ex-kæreste har følelser for dig og gerne vil have, at I skal være kærester igen – men du ikke har det på samme måde – så har du tre muligheder:
1) Du vælger, at lade tingene fortsætte som nu, hvor din ex-kæreste lever i håbet om, at I kan finde sammen igen. Han håber formentlig på, at jeres venskab med tiden udvikler sig til et kæresteforhold igen. Jo mere tid han kan tilbringe sammen med dig, jo bedre – set fra hans synsvinkel.
Alt, hvad der kan binde jer sammen vil være til hans fordel, også selvom det blot er en SMS-korrespondence. Jo mere kold du virker, jo mere vil han formentlig kæmpe for at vinde din kærlighed, fordi han grundlæggende tror, at der stadig er håb, omend det er spinkelt.
2) Du vælger at blive kæreste med ham igen, for hans skyld, så han kan blive glad igen. Da du dog ikke har de samme følelser for ham, som han har for dig, er det blot et spørgsmål om tid, før du igen er nødt til at gøre det forbi. Hans følelser bliver sårede, nu havde du jo lige lovet …??
3) Du vælger at gøre ham det klart, at du IKKE vil være kærester med ham igen. At du ikke har de samme følelser.
Du gør det klart for ham, at jeres relation på nuværende tidspunkt af den grund ikke er gavnlig for nogen af jer, og at du ikke kan gengælde intensiteten af jeres venskab.
Du fortæller ham tydeligt, hvor niveauet for kontakt via tlf. eller sms og ”lige komme forbi” skal være, så det er udholdeligt og rimeligt for dig, og at I, hvis han ikke kan leve med det, er nødt til HELT at stoppe med at have kontakt i et stykke tid. Han vil helt sikkert blive ked af det, da det vil destruere hans drøm og håb om, at I skal være kærester igen.
Med tiden vil hans hjerte dog heles igen, og han vil sikkert også finde en anden kæreste.
Ofte bruger vi vældig meget tid og energi på at finde en løsning, der gør alle glade – både os selv og alle de andre. Men nogle gange er det bare ikke muligt. Her gælder det i stedet om at finde den løsning , der er den mest rigtige, og så føre den ud i livet med størst mulig hensyn og respekt overfor dem, der bliver kede af det.
I sidste ende vil sandheden være det, der sætter mest fri – for jer begge.
Hilsen Suh