Sædding Efterskole har begejstret i 40 år

seEfterskolen, hvis motto er ’begejstring for livet’, holder reception fredag den 26. og elevstævne med lovsang og koncert om lørdagen.

Det er nu snart 40 år siden, at en gruppe lokale ildsjæle tog initiativ til at starte Sædding Efterskole – en skole med en mission – mellem Skjern og Videbæk.

Siden har skolen udviklet sig og er fulgt med tiden. Men ikke mere, end at den stadig holder fast ved sin profil: Sædding Efterskole er en kristen efterskole med begejstring for livet.

Elevfremgang
Siden 1970’erne har samfundet ændret sig markant. Det moderne menneske står midt i fællesskabet mere alene end nogensinde. Og det danske skolevæsen er blevet oversvømmet af diverse tiltag, nyopdagelser og eksperimenter inden for pædagogik og læringsstile.
Alligevel står Sædding Efterskole med en mærkbar elevfremgang. Og den fremgang tilskriver forstander Rasmus B. Houler til dels efterskolens ’eftertænksomme sendrægtighed’:
– Som en fri skole har vi mulighed for at nå at tænke os om. Vi undersøger og lader os inspirere af strømningerne, plukker det ud, som vi synes er rigtigt, og bevarer samtidig vores gode traditioner. Det giver et stabilt grundlag for positiv forandring.

Den enkelte bliver set, mødt og hørt
– Sædding Efterskole er ifølge sagens natur en heldagsskole, og vi gør rigtig meget ud af at skabe fællesskab blandt eleverne og medarbejderne. Men vi har altid fokus på den enkelte elev, for fællesskaber fungerer bedst, når det enkelte menneske bliver set, mødt og hørt, siger Rasmus B. Houler og tilføjer:
Selv om vi følger med tiden og naturligvis har trådløst internet, online undervisningsmaterialer og smartboards, udfordrer vi konstant os selv på at bruge teknologien på den rigtige måde.
Det er som med alt andet en balancegang – vi skal ikke bare kaste os ud i det, fordi vi kan. Men fordi det giver mening.

Smuk beliggenhed
Sædding Efterskole består af både klassiske og moderne bygningsværker på en stor grund med skønne lækroge og flere terrasser. Skolen ligger i smukke omgivelser på landet mellem Skjern og Videbæk.
Skolen har nu 20 engagerede medarbejdere, kreative værksteder, træ- og metalværksteder, topmoderne undervisningslokaler med smartboards og god plads til 84 elever.
Eleverne bor sammen på tomandsværelser med eget toilet og bad på henholdsvis pige- og drengefløj.
Sædding Efterskole tilbyder 9. klasse, 10. Erhverv og 10. Gym og formidler undervisning i prøveforberedende fag som dansk, matematik, engelsk, tysk, samfundsfag og geografi, historie, biologi og fysik/kemi.
Kristendom, fællestimer samt både kreative og boglige profil-, interval- og valgfag er ikke eksamensfag, men obligatoriske for alle skolens elever.

Jubilæumsfest
Fredag den 26. september 2014 kl. 14.30 til 16.30 holder Sædding Efterskole jubilæumsreception for alle skolens samarbejdspartnere.
Og lørdag den 27. september inviterer skolen til det årligt tilbagevendende elevstævne og til stor jubilæumsfest.
Alle – både skolens venner, nuværende og tidligere medarbejdere og elever med familier– er velkomne til at komme og deltage i festlighederne. Skolen bliver behørigt fejret med et alsidigt program fra kl. 17.00 til ca. kl. 23.30.
Der vil blandt andet være fernisering på en elevudstilling om 1970’erne og skolens historie, kunstudstilling med malerier af Arnt Uhre, festmiddag og festaften med morsomme tilbageblik og fremtidsglimt med en personlig festhilsen fra folketingsmedlem for Venstre, cand.theol, ph.d. Esben Lunde Larsen.
Derefter lovsangsfest og afsluttende koncert ved Paulsen og Christiansen.