Se Vejlefjordskolen ovenfra

s13_HelikopterSærligt tilbud til forældre på Efterskolernes Dag d. 28. september.

Vejlefjordskolen ligger ned til Vejle Fjord i et meget naturskønt område.

Når man kommer kørende til skolen, åbner fjordlandskabet sig lige pludselig som et panorama for øjnene af en.
– Vi vil gerne give de besøgende ved Efterskolernes Dag søndag 28. september mulighed for at opleve naturen på en helt særlig måde, fortæller Henrik Jacobsen, der er sundheds- og idrætslærer.
En af skolens medarbejdere har helikoptercertifikat, og han vil efter tur tage de besøgende op på en lille rundtur, der viser dem det fantastiske område, skolen er placeret i.

Hjerte-Hånd-Hoved

Vejlefjordskolen er en kristen efterskole, der altid har lagt vægt på det hele menneske. I logoet står stikordene ”Hjerte-Hånd-Hoved”, og dermed signaleres at uddannelse og skole har med hele mennesket at gøre.
Ikke mindst de kristne værdier spiller en stor rolle i det daglige. Skolen er oprettet af Adventistkirken, som er en evangelisk frikirke.
Det betyder ikke, at skolen kun rummer elever, der er kristne. Tværtimod – man vil gerne rumme alle, og skolen forventer også, at alle eleverne selv er rummelige og kan acceptere andre, som de er.

Også friskole og gymnasium

Vejlefjordskolen har foruden efterskole også friskole og gymnasium.
I gymnasiet er de fleste elever kostelever, dvs. de fortsætter efterskolelivet i gymnasiet.
Skolens bo-afdeling er ikke ”bare” et kollegium for gymnasieeleverne, hvor de i øvrigt passer sig selv. Nej, der bliver taget vare på dem, som om de stadig gik på efterskole – dog med ansvar.
Det giver et helt specielt sammenhold på tværs af aldersgrupper, som man ikke finder ret mange andre steder, bemærker man på skolen.
Henri.