Afghansk LMH-elev fik afslag på asyl og bliver tilbageholdt

Eleverne på LM’s Højskole (LMH) i Hillerød fik et chok, da de i lufthavnen efter en tur til Tyrkiet fik at vide, at kammeraten bliver tilbageholdt i et fængsel nær Sandholmlejren.
LMH-eleverne bad for kammeraten, mens de ventede ved bagagebåndet i lufthavnen. Den tilbageholdte elev kommer fra Afghanistan og er kommet til tro på Jesus i Danmark. Han søger asyl i Danmark og har gået på LMH’s intergrationslinje siden august. Samtidig følger han et halvårigt dåbsoplæringskursus i i Apostelkirken i København, hvor han efter planen skulle døbes sidst i november.
Nu frygter man på LMH for elevens liv og sikkerhed.
– Vær med til at bede om, at hans sag må blive revurderet af de danske myndigheder. Tilsyneladende har de ikke tillagt det særlig betydning, at han er blevet kristen under sit ophold i Danmark. Man kan jo ikke vide, hvad han vil blive udsat for, men det er ikke utænkeligt, at det vil kunne koste ham livet, vurderer højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen.
Bodil