Det regner med fisk i Honduras!

Af Caroline Sandar Randrup  og Rebecca Nordahl Larsen   Udsendt som volontører af Impact
Af Caroline Sandar Randrup
og Rebecca Nordahl Larsen
Udsendt som volontører af Impact

Du læste rigtigt, det regner rent faktisk med fisk i Honduras. Det er et virkeligt fænomen, der forekommer en gang om året i området Yoro. Vi har desværre ikke fået æren af at se det med egne øjne, men vi har oplevet noget meget bedre.

For ligesom det regner med fisk, regner det med masser af kærlighed. Før vi rejste ud som volontører, havde vi en hel del fordomme med i rygsækken og så kun Honduras fra denne vinkel: Bandekriminalitet, tyveri, mord, korruption og det faktum, at Honduras er verdens farligste land (uden for en krigszone).
Da vi ankom, mødte vi dog en anden side af landet. De honduranere, vi har mødt indtil nu, har kun været kærlige overfor os og har givet masser af glæde og smil. I det honduranske gadebillede får man også altid en opmuntring eller et godt ord med på vejen. Her er det nemlig et sjældent syn at se en bus eller bil, hvor der ikke står et citat fra Biblen eller noget om Jesus.
Hvis man går en tur i gaderne, vil man dog også se dårlige vejsystemer og hundredvis af ledninger uden nogen orden. I det hele taget er der ikke mange systemer. Hvorfor kan det ikke være lidt mere ligesom i Danmark, tænker vi så! Men hvis vi derimod gik rundt i Danmarks gader, ville vi savne de fremmede folk, der hilser på hinanden, ikke har travlt eller er optaget af at kigge ned i en mobil. Der er tid til hinanden.

Generelt er det fedt ikke at have internet hver dag og i stedet bruge mere tid sammen med folk omkring os i løbet af dagen. Derfor er vores opfordring til jer danskere derhjemme at kigge mere op og se hinanden i øjnene. Måske er der en i dag, der har brug for et smil eller en opmuntring. Man behøver ikke rejse ud som volontør til et fremmed land på den anden side af Atlanten for at gøre en forskel. Der er helt sikkert en, der har brug for hjælp, lige hvor du er.