Hva’ er gudsfrygt?

Af Majbrit Andersen, Vojens
Af Majbrit Andersen, Vojens

Hvad er gudsfrygt? Det har jeg ofte tænkt på uden egentlig at få et svar, som jeg kunne forstå. Kan man frygte Gud, som er kærlig, og som kun vil os det bedste?

Jeg har fundet en forklaring på ordet gudsfrygt, som giver mening.
Gudsfrygt er vigtig for et menneske. Vi kan ikke i sandhed elske Gud og glæde os over hans nærvær, hvis vi ikke har gudsfrygt. Gudsfrygt er at give Gud al æren. Det er at elske det, som han elsker, og ønske at gøre hans vilje, selvom det strider imod vore egne ønsker. Gudsfrygt er at sætte ham øverst i enhver situation. Vi kan som mennesker gennemføre gudstjenester, synge lovsange og bringe vidnesbyrd, men hvis gudsfrygten ikke er til stede i vore hjerter, vil Gud heller ikke være til stede. ”Hold jer nær til Gud, så vil han holde sig nær til jer.” (Jakobs Brev kap. 4, vers 8).
Vi bliver nødt til at slippe alt det, som hindrer os i at være nær hos Gud. Giv slip på alle afguder, som enten kan være ting, ønsker eller hvad som helst. Gudsfrygt begynder i vore hjerter: ”Dette folk dyrker mig med munden og ærer mig med læberne, men deres hjerter er langt borte fra mig, og deres gudsfrygt er tillærte menneskebud.” (Esajas bog kap. 29, vers 13). Når vi lærer gudsfrygt, lærer vi også at sige nej til synden. Nogle vil måske tænke -Stop! Dette er for meget på én gang – og det vil det også være, hvis vi ikke beder Gud Helligånden om trøst og opmuntring til at få et evigt ønske i vore hjerter om, at gøre Guds vilje i enhver situation. Jeg vil ønske, at vi alle må få visdom, kundskab og kraft til at gøre Guds vilje, så vi ønsker at gøre det, som ligger Gud på hjerte.

At frygte HERREN betyder, at vi aldrig tilraner os Guds rolle. Vi tager aldrig hans plads og bestemmer hvornår, hvor og hvordan han skal handle (Keith Green).