Blok i knesset mod Netanyahu

To af Israels stærke politikere, justitsminister Tzipi Livni fra “Hatnua”-partiet og finansminister Yair Lapid fra “Yesh Atid”-partiet har besluttet at gå sammen for at danne en blok på 25 knesset-medlemmer, som vil kunne udgøre en trussel mod statsminister Benyamin Netanyahu.

Denne blok vil gøre sig gældende på den diplomatiske front såvel som i sager angående religions- og stats-anliggender.

Livni siger til avisen ‘Yediot Aharonot”, at hun og Lapid enes om at fremme fredsprocessen med palæstinenserne.
– I den nye knesset-samling i næste uge vil vi danne en front i regeringen og knesset om diplomatiske anliggender, mod ekstrem nationalisme, siger hun.

Lapid bekræfter Livnis udtalelser og siger:
– Vi er i meget nært samarbejde, og hvad religion angår, arbejder vi sammen med udenrigsminister Avigdor Lieberman.

Lapids og Livnis partier har besluttet at optræde som een fraktion i diplomatiske anliggender med 25 knesset-sæder – 19 fra Lapids “”Yesh Atid”-parti og 6 fra Livnis “Hatnua”.

Oppositionslederen, arbejderpartiets formand Isa’acHerzog, ser i den nye koalition et forsøg på at give “kunstigt åndedræt til en ikke-fungerende regering”.
– Regeringen virker ikke i økonomisk-sociale og diplomatiske anliggender og er travlt beskæftiget med at overleve og intet andet, siger han. Har disse alliancer fremmet den diplomatiske proces eller forbedret israelske borgeres tilværelse? Svaret er nej.