Inspiration til børnemedarbejdere

Henny Kristiane Jakobsen fra LFKU (t.v.) og Lise Daugaard fra AKBU (t.h.) er begge med i koordinatorgruppen for BMK.
Henny Kristiane Jakobsen fra LFKU (t.v.) og Lise Daugaard fra AKBU (t.h.) er begge med i koordinatorgruppen for BMK.

De frikirkelige børne- og ungeorganisationer giver 250 medarbejdere ekstra opmærksomhed på en konference i weekenden 31. oktober til 2. november.

250 børne- og teenageledere fra hele landet samles til konferencen BMK på Branbjerg Højskole ved Jelling i weekenden 31. oktober til 2. november. Her vil de få både inspiration og opmærksomhed om deres særlige tjeneste.

Det er syvende gang, at børnemedarbejderkonferencen BMK forsøger at støtte og styrke de frivillige og ansatte i det kirkelige børnearbejde.

28 workshops

Konferencen indeholder 28 forskellige workshops, særligt tilpasset dem, der har fokus på legestue, teenagere, kreative ting, musik og trylleri. Samtidig kan man få ny viden om børns udvikling, og hvordan man leder frivillige.
– Der vil være noget både til hjernen, hjertet og hænderne. Og programmet er lagt an, så hele gruppen af børnemedarbejdere fra en menighed kan tage af sted sammen. Lederen har måske brug for mere tyngde i ledertræning. Den kreative har måske ikke brug for så meget af det, men har måske mere brug for at blive udfordret på sanser og praktiske udtryk, siger Lise Daugaard, der er koordinator for konferencen.

Opmærksomhed

Koordinatoren mener, at konferencen kan give børnemedarbejderne noget af den opmærksomhed, de måske ikke får omkring deres arbejde i den lokale kirke.
– De lokale medarbejdere står ofte i den udfordring, at børnearbejdet ikke har den største prioritet i den lokale kirke. De står ofte med for få medarbejdere, og deres aktivitet ligger tit samtidig med, at der er gudstjeneste. Som børnemedarbejder kommer man derfor let i underskud med at blive fyldt op og i forhold til fællesskabet med resten af menigheden.

Udenlandske talere

Konferencen får besøg af tre udenlandske talere. Carolyn Edwards fra England underviser i ”Children and Family Work” ved Centre of Youth Ministry i Oxford.
Caprice Gatea fra Rumænien vil fortælle om sine erfaringer med at dele troen med forladte og trængende børn gennem ”Good Samaritan Mission”, og Rachel Turner fra England vil blandt andet give deltagerne nogle redskaber til at hjælpe forældre til at opfostre deres børn til en kristen livsholdning.

Ny begejstring

Konferencen har ud over at inspirere også indlagt tidslommer med tid til at netværke med kolleger fra andre steder i landet. Samlet set håber arrangørerne at kunne give nyt mod og et boost af liv til den enkelte.
– Målet er, at de kommer begejstrede hjem og oplever, at de ikke er alene, for de har et kæmpe netværk i de andre børnemedarbejdere, siger Lise Daugaard.