Nyt kulturcenter i Vendsyssel åbnes nu

Projektleder Erik Rugholm fortæller på en YouTubevideo om det store projekt i Sæsing.
Projektleder Erik Rugholm fortæller på en YouTubevideo om det store projekt i Sæsing.

En tidligere vindues- og dørfabrik i Sæsing er blevet til et kæmpestort center for kultur, sport – og kirke.

I weekenden indvies Kirken i Kulturcenter Vendsyssel.

Det er den tidligere Østervrå Baptistkirke, som nu er blevet til et helt center med kultur-, fritids- og kirkelige arrangementer.

Bøn for arbejdet to gange hver uge

Arbejdet med at gøre centret til en realitet er båret frem i bøn to aftener om ugen, fortæller projektleder Erik Rugholm.
– Gud talte til os ud fra beretningen om den fattige enke i 2. Kongebog. Profeten Elisa sagde til hende, at hun skulle samle alle de beholdere, hun og naboerne havde. Herefter var der olie nok til at fylde alle beholderne.
Gud talte så til os om at bruge vores ressourcer. Vi har talt med folk om opgaverne, og vi har lavet et talentskema. Vi har fået 6-7.000 timer i gratis arbejdskraft. Og det har sparet os for 6-7 millioner kroner.

Store pengegaver

– 85 mennesker har tegnet gavebrev og dermed givet over 4,2 millioner til projektet. Det er over 50.000 i gennemsnit per næse. Det helt fantastisk, siger Erik Rugholm. Nu har Sæsing-modellen også inspireret baptistmenigheden i Tølløse til at gøre deres kirke mere indbydende.

2500 m2 lokaler

Kirken glæder sig rigtig meget over det samarbejde, der allerede er i gang med kulturelle foreninger, fritids- og sportsklubber og med befolkningen i området.
Den tidligere Karlsens Vindues- og dørfabrik og Svane’s køkkenforretning er ikke til at genkende. Nu er fabrik og butik ombygget og tilbygget til 2500 kvadratmeter smukke, lyse og praktiske lokaler. Her er i alt 10 lokaler, som kan lejes ud. Disse lokaler kan rumme fra 30 til omkring 500 mennesker. Desuden er der nyt industrikøkken, et almindeligt køkken og en hall.
Centeret har ansat Lena Christensen som Centerleder.

Indvielsesfesten

Indvielsesweekenden kommer til at byde på et omfattende program for alle aldre. Efter et grillparty fredag aften sker den officielle indvielse søndag eftermiddag. Programmet vil også rumme åbent hus, udstillinger, koncerter, gudstjeneste og meget mere.