Krav!

Jørgensen, Eva_2014_FritStudér! Vær effektiv! Gå målrettet efter en uddannelse med jobsikkerhed! Dyrk motion! Plej dine relationer! Brug tid på Gud! Vær et godt forbillede.

Det er lige til at blive forpustet af. Krav er der ingen mangel på i vores samfund. Nogle gange kan det virke, som om det at blive kristen bare forøger mængden af dem og gør det endnu vigtigere, at vi lever op til dem alle.
Vi får at vide, at vi hurtigt glider væk fra Gud, hvis vi ikke dagligt bruger tid med ham. Det er også vigtigt, at vi husker, at kroppen er et tempel for Helligånden. I øvrigt er vi falske kristne, hvis vi ikke elsker mennesker omkring os så meget, at de kan mærke det. Alligevel skal vi også være ansvarlige og målrettede, når det gælder studier, job og fremtidig økonomi.
Det er ikke underligt, at selv unge mennesker i kirkelige sammenhænge godt kan mærke en snert af stress. Det er i hvert fald ikke småting, andre forventer af os – og vi forventer af os selv.
Krav er en ubarmhjertig herre. Krav pisker dig, indtil du ligger ned – og så pisker de dig lidt mere. Krav kan faktisk komme imellem dig og Gud.
Jesus siger noget interessant: ”Kom til mig alle I, der slider jer trætte og bærer tunge byrder, for jeg vil give jer hvile. Min byrde er let, og mit åg er godt!” I perioder af mit liv har jeg oplevet det som et salgstrick for kristendommen, som ikke helt holdt vand, når det kom til stykket. I stedet har jeg fundet ud af, at det er selve kernen – og hvis vi ikke får vores krav-tilgang til livet vendt på hovedet, så får vi stress.
Det mærkelige er, at Gud stadig sætter barren højt. Men når vi fejler, så venter han ikke på, at vi først klatrer op på hans niveau. I stedet giver han os lov til at bytte plads med Jesus.
Jesus siger også: ”Den Sønnen gør fri, skal være virkelig fri!” Og at leve under en stress-pisk er ikke at være virkelig fri. Det er ikke det, som verden omkring os længes efter.
Verden længes efter mennesker, som ved, at de gang på gang kommer til kort. Men som stadig kender ham, der uforskyldt bringer os på niveau med Gud – på trods af. Den gratis nåde må få konsekvenser i vores liv. Men hvis de konsekvenser springer ud af en pisk over vores nakke, har vi kun meget lidt at bidrage med til en udslidt verden omkring os.
Må vores liv i stedet være sunde, ægte liv, som trækker ny kraft fra og finder hvile hos Gud selv – midt i en verden fyldt med krævende opgaver.