Nasser Khader skal tale om tro i det offentlige rum

Talerne på FrikirkeNets Lederkonference er fra venstre samfundsdebattør Nasser Khader, sognepræst Ole Backer Mogensen, Græsted, og tv-præst Egil Svartdahl fra Norge.
Talerne på FrikirkeNets Lederkonference er fra venstre samfundsdebattør Nasser Khader, sognepræst Ole Backer Mogensen, Græsted, og tv-præst Egil Svartdahl fra Norge.

Sammen med en norsk og en dansk præst taler Khader på FrikirkeNets Lederkonference i Mariager den 7.-8. november.

Samfundsdebattøren Nasser Khader, den norske tv-præst Egil Svartdahl og danske Ole Backer Mogensen er blandt talerne på dette års udgave af FrikirkeNets Lederkonference ”Tro i det offentlige rum” i Mariager 7.-8. november.

For nogle år siden sagde daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, at religion ikke hører hjemme i det offentlige rum. Debatten om den udtalelse vil fortsætte på dette års udgave af FrikirkeNets Lederkonference.
Den 7.-8. november vil netværkets ledere, præster og ledergrupper opleve et eksternt input i debatten gennem samfundsdebattøren Nasser Khader.

Kulturkristen muslim kan udfordre

– Det er spændende at have en dialog med en person, som identificerer sig som kulturkristen muslim, men samtidig udfordrer den kristne kirke til at være stolt af sin tro. At vi skal være opmærksomme på hvilken velsignelse, ressource og kapital, tusind års kristendom har lagt ned i vores land, siger Tonny Jacobsen, der er pressetalsmand for FrikirkeNet.

Livsstil og seksualitet

Egil Svartdahl fra Norge skal give emnet en mere intern kristen vinkel. Han har været præst i landets største pinsekirke og er kendt som vært og ”tv-pastor” fra livsstilsprogrammer på norsk tv2.
Derudover vil sognepræst Ole Backer Mogensen tale om det aktuelle og kontroversielle emne ”Sund seksualitet – i relation til den aktuelle homofilidebat”.

Dialog med samfundet

Da FrikirkeNet startede for ti år siden, handlede det mest om at opbygge relationer. Det er stadig vigtigt med netværket. Men de senere år er det så også blevet naturligt, at vi vender os mere udad og som frikirker placerer os bevidst i den offentlige debat, siger Tonny Jacobsen.
På sidste års konference sagde Marianne Jelved, at hun aldrig havde været i en frikirkelig sammenhæng før. Det kom bag på hende, at frikirkerne ønskede dialog med samfundet.
– Fra vores side oplever vi, at vi her kommer tæt på beslutningstagere, som vi kan genkende nogle fælles holdninger i, uden at vi behøver at være enige i alt, siger Tonny Jacobsen.

Åndeligt indhold

Han pointerer, at samlingen i november også har meget åndeligt at byde på.
– Det er afgørende for os, at vi ikke kun er et strategisk netværk, der kommer sammen, men også kristne ledere, der lægger øre til, hvad Gud siger til os. Derfor vil vi både have den samfundsmæssige debat og samtidig være en kristen lederkonference, hvor vi får inspiration, møder Gud sammen, opbygger relation og oplever en åndelig opflamning, mens vi er sammen, understreger Tonny Jacobsen.
Michael Bobjerg/Bodil