Palestinensere vil have 4 mia. til genopbygning

Den palestinensiske regering ønsker fire milliarder dollars til genopbygning af Gaza-striben, oplyses det på tærsklen til en donor-konfernce, der indledes den 12. oktober i Cairo.

Udgiften til genopbygning af offentlig og privat infrastruktur vil beløbe sig til 1.9 milliarder dollars, mens det vil koste 1.2 milliarder dolllars “at genaktivere den økonomiske prouktivitet”.

En rapport på 76 sider er udarbejdet af”National Early Recovery and Reconstruction for Gaza”

Regeringens første prioritet vil være at fjerne murbrokker og ikke-eksploderede granater og missiler, hvis antal anslås til 5000.

Dernæst skal Gazas kraftværk, der blev ramt under krigen mellem Israel og Hamas, repareres, og siden skal der arbejdes på tilgang til drikkevand, sundhedspleje og undervisning.

Ifølge rapporten er den største udgift på bolig-området. Over 100.00 Gaza-indbyggere blev hjemløse under konflikten, der sluttede den 26. august efter 50 dages krig.

I rapporten opfordres Israel til at ophæve den otte-årige blokade af Gaza. Der slås tillyd for fri bevægelse af mennesker og gods, som vil bringe Gaza fra dets nuværende krise ind i en bedre socio-økonomisk tilstand.

– Der må garanteres fri adgang, grænserne må åbnes, handelen må flyde og folk må kunne rejse,
hedder det i rapporten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den internationale Valutafond har opfordret til en mindskning af en hindring af bevægelse af menesker og gods for at fremme et opsving af den økonomiske genopbygning.

Verdensbanken har advaret om en genoptagelse af vold, hvis økonomien ikke forbedres.