Afhænger alt af penge?

Skrevet af Pernille Madsen Udsendt som volontør af Impact
Skrevet af Pernille Madsen
Udsendt som volontør af Impact

Jeg er rejst til Filippinerne som volontør, og jeg bruger stort set alle mine penge – og det er ikke noget problem. Hvorfor?

Fordi jeg lever i overbevisning om, at jeg kan finde et job og tjene pengene, når jeg kommer hjem til Danmark. Derudover modtager jeg min børneopsparing om et år, og minsandten om jeg ikke også vil modtage penge fra staten, så snart jeg tager mig sammen til at gå i gang med at studere.
I Danmark, og i mange andre lande, har penge fået taget om os. Vi er blevet dybt afhængige af dem. Penge er blevet vejen til det gode liv. Hvis man drager denne hurtige konklusion videre til Filippinerne, kan størstedelen af filippinere godt vinke farvel til det gode liv. Her er penge en mangelvare – man bliver dårligt lønnet, og udgifterne er mange. Selv penge til skolegang kan være svære at finde.
Trods dette oplever jeg, at filippinerne møder mig med store smil, varme kram og høj latter. Man ser ikke deres bekymringer eller deres nød – man ser deres afhængighed. Deres afhængighed af en Gud, der er større end pengene, en skaber, som styrer det hele, og en frelser, som vil redde dem. De lever i tiltro til, at Gud vil give dem, hvad de har brug for – for det har han lovet os. Denne dybe afhængighed af Gud i stedet for en afhængighed af penge giver dem overskud og glæde. De lever ikke i frygt, men i forventning. Forventning om at Gud hører deres bønner og ser deres behov.
Gud siger: ”Giv – så skal der gives jer”. De giver, på trods af at de intet har. For de har Jesus som sikkerhedsnet. Og når det kommer til stykket, er det ikke pengene på kontoen, der kan frelse dig, men troen på manden, der døde for hele verdens synd. Det er en afhængighed, en tiltro og en overbevisning om, at han har frelst os en gang for alle.

Vi skal derfor ikke bekymre os, hverken om penge eller andre materialistiske ting, for han vil give os det levende vand, så vi aldrig skal tørste. Måske er kontoen tom, men livet fuldt. Spørg derfor dig selv: Afhænger alt af penge – eller afhænger alt af Gud?