Blå Kors åbner Danmarks største genbrugsbutik i Horsens

Jeanette, Erik, Anne Lise og Kirsten er alle frivillige i Blå Kors Genbrug Horsens.
Jeanette, Erik, Anne Lise og Kirsten er alle frivillige i Blå Kors Genbrug Horsens.

I foråret 2015 åbner Blå Kors Danmarks største genbrugsforretning på Vejlevej 10 i Horsens. Blå Kors har netop lejet ejendommen, som for et par år siden husede Idémøbler.
I den eksisterende Blå Kors Genbrug i Løvenørnsgade i Horsens er der udelukkende plads til tøj, men i den nye butik på 6.800 kvadratmeter bliver der plads til alle genbrugsvarer fra møbler til tøj og brugskunst. Den store bygning har stået tom siden 2012, hvor Idémøbler flyttede. Med den nye forretning får kunderne gode parkeringsforhold, og forretningen får stor lagerplads.
Genbrug bliver stadig mere populært i Danmark. Eksperter vurderer, at der er tale om en stigende tendens. Halvdelen af alle danskere har nemlig ifølge en ny Gallup-undersøgelse købt brugte ting inden for det seneste halve år.
Alle Blå Kors’ genbrugs-butikker bliver kørt af ulønnede ledere og medarbejdere. Derfor søger man nu flere frivillige til den nye store Blå Kors Genbrugsbutik i Horsens. Det er også vigtigt at skabe en attraktiv butik, understreger medarbejderne.
– Vi lægger stor vægt på det sociale fællesskab og tager os både tid til at sludre og sælge. Med kaffe på kanden og med blik for hinanden gør vi en fælles indsats, siger teamleder Jytte Jensen fra Blå Kors Genbrug.
Med den nye store butik håber Blå Kors Danmark at kunne skaffe endnu flere midler til arbejdet med familier, der er skadet af alkohol og andre rusmidler.
Bodil