Risengrød på Hovedbanegården

Frelsens Hær serverer risengrød og spiller musik på Hovedbanegården 1. december.
Frelsens Hær serverer risengrød og spiller musik på Hovedbanegården 1. december.

Den 1. december omdanner Frelsens Hær Københavns Hovedbanegård til et stort spisested og inviterer alle, der har lyst, på risengrød og julemusik ved Frelsens Hærs musikkorps mellem klokken 18 og 20 under uret.

– Ligesom julen er måltidet et af de væsentligste samlende fællesskaber, og håbet er, at folk vil sætte sig, spise sammen og indgå i et fællesskab omkring måltidet.
Samtidig ønsker man at skabe opmærksomhed omkring behovet for julehjælp, fortæller informationschef i Frelsens Hær, Lars Lydholm.

Flere fattige familier

Mange forældre begynder allerede at ringe til Frelsens Hær i august, fordi de spekulerer over, hvordan de skal få råd til at komme igennem julen.
Sidste år modtog Frelsens Hær 13.000 ansøgninger om julehjælp, og 8.144 fattige familier modtog hjælp.
Hvis man regner efter regeringens fattigdomsdefinition, er fattigdommen steget med 240 procent siden 1999. Det betyder, at mange tusinde børn vokser op i familier, hvor der knapt er råd til julemad – og slet ikke til gaver.
– Julehjælpen gør det muligt for fattige familier at holde en jul, der minder om den, som børnenes klassekammerater holder – så ingen skal føle sig udenfor. Det er det, julen handler om, og det er det budskab om samhørighed og fællesskab, som vi gerne vil dele med alle, der kommer forbi Hovedbanegården den 1. december.
Frelsens Hær håber at fylde Hovedbanegården med julemusik, risengrød og en masse glade mennesker.
Arrangementet er gratis, men alle er meget velkomne til at støtte julehjælpen via hjemmesiden, oplyser informationschef Lars Lydholm.
Bodil