Ekstra lederseminar i Aarhus blev en succes

Deltagerne fulgte seminarerne med de verdenskendte talere på storskærme.
Deltagerne fulgte seminarerne med de verdenskendte talere på storskærme.

300 til Willow Creeks andet GLS-seminar i Aarhus i weekenden.

Global Leadership Summit samlede i weekenden over 300 kristne ledere fra kirker, organisationer og virksomheder i Aarhus.

Sidste weekend mødtes 400 i samme anledning i København. På verdensplan er op mod 200.000 ledere samlet om Global Leadership Summit i løbet af efteråret. Konferencen transmitteres via satellit til 100 steder i USA og på dvd til lige så mange byer verden over.
I Aarhus og København var der også en live-taler, nemlig Thomas Hansen fra den nye Hillsong Church Copenhagen.
– Hvordan ser du mennesker? Hvis du kun ser dem som robotter, arbejdere, der skal nå et resultat, så vil de snart brænde ud, provokerede han og opfordrede til ydmygt og sårbart lederskab.
– Alting ved dig siger noget om dig – uanset hvordan du har markedsført dig selv. Sælger vi produkter eller betjener vi mennesker? Folk køber ikke din vision, før de køber dig.

Folk skal kende dig

– Samlet er vi dem, vi er hver for sig. Er organisationen opmuntrende? Det afhænger af, om den enkelte medarbejder er opmuntrende. Se dig i spejlet og se, hvor din organisation er på vej hen, opfordrede han.
Hvis folk skal give deres bedste, skal de stole på dig, fremhævede han:.
– Din titel er kun en bufferzone, der skal give folk tid til at kende dig. Det er først, når de kender dig og har tillid til dig, at dit lederskab virker. Giv ikke blot folk et arbejde. Giv dem et formål, sagde Thomas Hansen.

Indisk visdom

– Magt er evnen til at ændre virkeligheden, at få noget til at ske. Ledelse indbefatter altid magt, og ledere kan bruge sderes magt negativt eller positivt. Magtens paradoks er, at ledere har størst indflydelse, når de er sårbare og magtesløse, sagde Ivan Satyavrata.
Ivan Satyavrata er seniorpræst i pinsekirken Assembly of God Church i Kolkata, Indien. Kirken uddeler mad til 10.000 mennesker hver dag i storbyens slum og sørger for, at tusindvis af børn kan komme i skole.

Udryddede korruption

En anden taler var Allen Katherine Kagina, som leder skattevæsenet i Uganda. Hun har udryddet korruption i organisationen, som i stedet laver velgørende arbejde i lokalsamfundet.
– Hvis vi lader Gud invadere erhvervsliv, politik og visse kirker, vil det resultere i bedre samfund. Det handler ikke om, at vores organisationer skal se bedre ud, men om at Gud vil hjælpe mennesker, sagde Allen Katherine Kagina.
– Gud skelner ikke mellem kirke og samfund, kirke og erhvervsliv, kirke og offentlige myndigheder osv. Det er os, der bygger murene, ikke Gud.

Ærlig bilforhandler

Don Flow, som er brugtvognshandler med 33 bilforhandlere og 1100 ansatte i staterne North Carolina og Virginia, fortalte:
– Troen skal med på arbejde. Som kristne er vi kaldede til at vise Kristi karaktertræk og være kærlige, sande, tilgivende…
Og det ændrer måden, vi driver forretning på, siger han:
– Vi betaler gerne pengene tilbage til enhver, som føler sig udnyttet i en salgsproces.
Alle forhandlere er engageret i socialt arbejde i lokalområdet.
– Når en medarbejder engagerer sig i frivilligt arbejde i arbejdstiden, betaler vi hans løn.

Alt er muligt

– Ledelse er at frigøre menneskers potentiale. Alle har potentiale, og alle kan blive ledere, sagde Carly Fiorina.
Hun startede som sekretær i en mindre virksomhed og endte som direktør for Hewlett Packard. I dag leder hun verdens største hjælpeorganisation, Good360.
– Ledere så muligheder i mig; derfor kunne jeg se muligheder i mig selv. Far gav mig et skilt med på en sommerlejr: ”Hvad du er, er en gave fra Gud, hvad du gør, er din gave til Gud”.
– Menneskets potentiale er det eneste ubegrænsede potentiale, vi har. Hvad kan ledere gøre for at forløse det? Når du retter potentialet mod et værdigt formål, er alt virkelig muligt.
Vælg at lede, vælg at forandre tingenes orden, og forløs dit eget og andres potentiale, sluttede hun.
Løbner+Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen: