Kristent nærvær på Mystik-messe

Blandt de kristne tilbud på messen var der især interesse for forbøn og sjælesørgeriske samtaler.
Blandt de kristne tilbud på messen var der især interesse for forbøn og sjælesørgeriske samtaler.

7% af de 6.500 gæster på Mystik-messen i Østerbrohuset i København sidste weekend benyttede sig af tilbuddet om forbøn eller samtale på standen hos ’I Mesterens Lys’.

’Mystikkens Univers’ præsenterer sig som ”en messe om alt det, vi ikke kan forklare og bevise, og som måske ligger på et andet bevidsthedsplan end lige det, som handler om os selv, mystik, spiritualitet, tro, parapsykologi og meget mere…” fortæller pastor Ole Skjerbæk Madsen.

Kristne tilbud på messen

På en 50m2 stor stand på messen kunne man møde Bibelselskabet, som solgte de nyeste bibler og I Mesterens Lys, som tilbød forbøn og sjælesørgeriske samtaler.
Samtidig var Den lyttende Kirke til stede med tilbud om helende lytning, og Areopagos havde et café-hjørne til uformelle samtaler. Men det var helt klart tilbuddet om forbøn og sjælesørgeriske samtaler, som tiltrak flest.

Bad for 387 gæster

Ole Skjerbæk Madsen fortæller om manden, der havde et Tarot-kort, som betød meget for ham:
– Det udviklede sig til en god sjælesørgerisk samtale med manden og en udstiller. Da vi afsluttede samtalen, delte udstilleren nogle visioner og længsler med mig. Jeg fortalte om min længsel efter at se en forsonet menneskehed, som er Kristi legeme. Vi talte om den personlige vej til at nå denne længsels mål.
Det er typisk for nogle af de møder med mennesker, som sker på alternativmesserne. Udgangspunktet er altid den andens længsel og trospraksis, som så mødes af vidnesbyrdet fra medarbejderne, der lytter til vedkommende – og så ender vi, som vi gjorde det i denne samtale med en forbøn, præget af Jesu nærvær og Helligåndens forvandlende og livgivende virksomhed.
Vi bad med 387 gæster og udstillere og havde mindst 75 dybere samtaler, hovedsageligt af sjælesørgerisk karakter, slutter Ole Skjerbæk Madsen.