Stor Republikansk valgsejr skyldes kristne vælgere

Kristne udgør den største gruppe, siger Ralph Reed.
Kristne udgør den største gruppe, siger Ralph Reed.

Konservative kristne – både protestanter og katolikker – kan tage æren for Republikanernes jordskredssejr ved midtvejsvalget sidste tirsdag.
– De kristne udgør den største gruppe. De er flere end de afrikanske amerikanere, de spansktalende, fagforeningerne og de homofile vælgere tilsammen. Det går ud over dem, der overser det faktum, sagde Ralph Reed fra The Faith and Freedom Coalition. Han holdt sejrstalen på en pressekonference onsdag den 5. november.
Ifølge Reed viser en undersøgelse, at konservative kristne udgør 32 procent af de Republikanske vælgere, og at 86 procent af dem stemte til midtvejsvalget. Ved valgene i 2010 og 2012 gik de kristnes stemmer dog både til Republikanere og Demokrater.
Ved dette års midtvejsvalg har de kristne haft flere værdipolitiske sager at kæmpe for. Præsident Obamas sundhedsreform, som bl.a. kræver, at kristne organisationer skal betale ansattes prævention og endda aborter, indførelse af homo-ægteskaber og en generel følelse af, at kristne værdier er under større pres i USA end tidligere, har samlet de kristne vælgere.
Bodil