Dansk kunstner maler for HIV-hjem i Nordthailand

Billedkunstner Karsten Auerbach markerede AIDS-dagen den 1. december ved at sælge julekort til støtte for HIV/AIDS ofre i Thailand. Originalmaleriet auktioneres bort indtil juleaften.

Gwang og bedstemor

AIDS er meget udbredt, og mange børn fødes HIV-positive. Men uddannelse kan hjælpe dem til at forsørge sig selv og resten af familien – og de kan undgå AIDS, fortæller kunstner Karsten Auerbach, som støtter et børnehjem i Nordthailand.

Mange i Nordthailand lever under forhold, som kun få kan forestille sig. Der er
HIV-positive mødre, som er blevet enker, alene med deres børn. Gamle bedstemødre som i en høj alder er blevet forsørgere for ét eller flere børnebørn, men samtidig selv har mistet det barn, som skulle sikre deres eget økonomiske underhold.
Dagligdagen er en kamp for at have penge nok til at overleve. Penge nok til mad, tøj og medicin og til at betale for børnenes skolegang. Og netop fattigdom og manglende uddannelse gør disse børn mere udsatte for selv at blive smittet med AIDS, fortæller kunstneren.

 

Hjem for AIDS-børn

AIDS-Care blev grundlagt i 2001 af Inger Lise og Mogens Koch Pedersen for at møde nogle af de mange behov og bryde den onde AIDS-cirkel.
-Vi kendte Inger Lise og Mogens, før de rejste ud som missionærer til Thailand, fortæller Karsten Auerbach, som besøgte parret i Thailand netop på dét tidspunkt, hvor ideen til AIDS Care blev undfanget.
– De var egentlig rejst ud med et helt andet formål, men blev involveret i et hjem for børn, der var født med AIDS. Det var dér, de blev mere og mere opmærksomme på situationen for raske børn af AIDS-ramte familier.
Med finansiel hjælp fra kirker og private er den lille græsrods-organisation nu vokset, så den i dag støtter ca. 160 børn og unge – fordelt i 5 landsbyer i Nordthailand.

 

Nong forsørger bedstemor

Nu kan børnehjemmet fortælle succeshistorien om den 23-årige Nong Gwang, der sidste år som den første gennemførte en universitetsuddannelse. I dag er det hende, der kan forsørge sin bedstemor!
Også flere andre børn fra AIDS Care-hjemmet tager i dag videregående uddannelser.
Det betyder rigtig meget – ikke bare for dem selv, men også for de yngre børns kamp for tilværelsen. For det giver håb og motivation at have nogen at se op til, som har været gennem det samme som én selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Ungdomshus i storbyen

Men de unge studerende har også brug for støtte. For at kunne læse må de flytte fra deres fjerne landsbyer ind til storbyen Chiang Mai. Det er et stort kulturchock. Og det er dyrt at bo der – især når man ingen familie har til at hjælpe sig. De unge må ofte arbejde mange timer ved siden af studiet.
Derfor etablerer AIDS Care fra 2015 et Ungdomshus i byen, hvor de unge kan hænge ud, have et fristed og være trygge for ’storbyens farer’.
Ungdomshuset vil også være rammen om en cellegruppe, et bofællesskab – og have voksne mentorer tilknyttet, som kan gøre det ud for de forældre, som de unge typisk har mistet.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Salg af julekort

Karsten Auerbach støtter i år indretningen af AIDS Cares Ungdomshus med salget af årets julekort og ved at auktionere originalmaleriet til kortene.
Billedet kan ses alle dage kl 8.-17.00 i våbenhuset i Helligåndskirken i Faaborg.
Enhver kan allerede nu følge og deltage i auktionen på hjemmesiden www.auerbach-art.dk.
Auktionen varer, indtil det højeste bud bliver afgivet omkring kl. 17.00 juleaften, fortæller Karsten Auerbach.

Karsten Auerbachs julemaleri, som skal auktioneres til fordel for HIV-børn i Nordthailand
Karsten Auerbachs julemaleri, som skal auktioneres til fordel for HIV-børn i Nordthailand

 

HIV-børn kan kureres

Børnelæge Hannah Gay fra Mississippi blev verdensberømt sidste år for at have kureret et barn født med HIV. Hun er tidligere missionær i Etiopien og taler åbent om sin kristne tro.
De internationale medier betegnede det som et medicinsk gennembrud, da Gay kunne dokumentere, at et to-årigt barn født med HIV var blevet helbredt for virussen.
Men også ansatte på kristne børnehjem i Afrika kan fortælle om børn født med HIV-smitten, som vokser op og bliver HIV-negative. De ansatte forklarer det med en kombination af Guds indgriben og god og kærlig pleje af børnene.