Kirken ud på gaden i 2015

forside - Bo foran kirke2014 var året, hvor troende kristne for alvor begyndte at gå fra kirkerne ud på gaden. Hvis trenden fortsætter, vil kirken for alvor komme på gaden i 2015.

I løbet af 2014 er stadig flere kristne gået på gaden for at missionere i stedet for at vente på, at folk skal komme ind i kirken.

Mona og Bo Henriksen kom selv til personlig tro få år siden.

I dag går de tre gange om ugen på gaden i København sammen med andre ”gade-disciple”.
– I juni 2014 startede min kone og jeg ”Gadekirken” i Københavnsområdet for at fortælle den almindelige dansker om Jesus med ord – og kraft, fortæller Bo.
– Mange af dem, vi møder, er åbne overfor evangeliet, men oplever absolut ingen motivation til at gå i kirke.
Ok, så møder vi dem på gaden og beder for sociale, praktiske eller fysiske behov og velsigner dem. Dybest set stiller vi os bare til rådighed for Helligånden og lyser i mørket, forklarer Bo.
Tre gange om ugen står han og andre gade-disciple på henholdsvis Søborg Torv, Brønshøj Torv og Amager Torv, iført deres let genkendelige neongrønne veste påtrykt ”Gadekirken”.
De ca. 20 gadediciple kommer for tiden fra Pinsekirken, Apostolsk Kirke, Betlehemskirken, Adventistkirken, Vintræet, Gospel Church og KBC.
– Indtil nu har vi bedt for tusinder af mennesker og set helbredelser, men jo flere vi er, jo flere kan vi nå ud til! siger Bo og tilføjer:

Kom ud af båden!

Bo Henriksen er bl.a. kunstmaler.
Bo Henriksen er bl.a. kunstmaler.

– Det har gjort en stor forskel i vores kristenliv at træde ud af båden og handle på Guds ord.
For mig personligt er det vigtigste af alt at mennesker bliver ført til tro på Jesus.
”Gadekirken” er blot ét af mange helt uafhængige initiativer, hvor almindelige troende kristne går ud på gaden og fx tilbyder forbipasserende at bede for dem.
En af de første var Torben Søndergaard, der for øvrigt i denne uge fortæller i sin klumme på side 5, hvordan han kom i gang.
Mange har fulgt Torbens eksempel, men der er mange andre kristne i gang, som ikke er i kontakt med Torben Søndergaard.
”Gadekirken” i København har allerede holdt to inspirationsmøder i Kirken i Kulturcentret på Drejervej i København i samarbejde med én af kirkens præster, Thomas Christensen.
For at understrege vigtigheden af det tværkirkelige samarbejder i gademission holdes det næste informationsmøde i Lyngby Frikirke. Det sker mandag den 12. januar kl. 19.
– Repræsentanter fra mange kirker vil deltage på mødet, og vores håb er, at vi sammen kan nå ud til endnu flere i vores befolkning, som en traditionel ”kirke-radar” ikke fanger, siger Bo.
Udover at nå ud med evangeliet til kirke-fremmede danskere, er visionen med ”Gadekirken” også at kristne tilegner sig en ny og mere frimodig livsstil.

Læs også ugens leder