Kirsten så Jesus i lyset bag døden

Tidligere sognepræst Kirsten Mørch-Nielsen har oplevet at kigge ind i den fantastiske verden efter døden… Dér mødte hun Jesus.

Kirsten Mørch-Nielsen har beskrevet sin overnaturlige dødsoplevelse i bogen ”Lys bag døden” - om engle og syner, hjertestop og hjerneskade. (Unitas Forlag). Her ses hun ved sit maleri.
Kirsten Mørch-Nielsen har beskrevet sin overnaturlige dødsoplevelse i bogen ”Lys bag døden” – om engle og syner, hjertestop og hjerneskade. (Unitas Forlag). Her ses hun ved sit maleri.

Kirsten Mørch-Nielsen har malet forsidebilledet, som hun kalder ”Jesu selvportæt”. Og det har en helt speciel forklaring.

For mange år siden i 1968 var Kirsten død i 11 minutter under en operation i USA. En kompliceret graviditet havde nær taget livet af den da 28-årige dansker.

Mens lægerne kæmpede for hendes liv, oplevede Kirsten at blive hentet og bragt op i den himmelske herlighed.
Her oplevede hun Jesus:

– Han stod pludselig foran mig – stor og kærlig og tryg, blændende, overvældende. Jeg kunne ikke andet end at falde på knæ, slået af hans vælde. Ærbødig var jeg, men samtidig jublende lykkelig og tryg.

– Hans kærlige øjne lyste fred over mig, ja, de øjne glemmer jeg aldrig. Han var i en strålende lys klædning. Det var, som om den var skåret ud af Guds eget lys. Han kendte mine tanker, ja, han kendte mig helt ind i sjælen. Og jeg genkendte ham som Jesus selv, fortæller hun.

Hvordan er Jesus?

Hvordan var det så at møde Jesus selv? Kirsten har beskrevet det i bogen Lys bag døden:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Han er vældig og næsten blændende, men det gør ikke ondt at se på ham. Jeg er ved at sprænges af lykke. Han er som klædt i den himmelske kærligheds lys. Hans øjne lyser fred over mig, og hans varme, dybe stemme taler kærligt til mig.

Overvældet, men tryg, falder jeg på knæ for ham, ulykkelig over at have ignoreret ham, mens han havde forklaret mig alt, hvad jeg så. Men mild og nænsom løfter han mig op. Han kender mig helt ind i sjælen, og jeg kender ham, selv om jeg ikke har set på ham før. Han er den vældige! Han er min Herre!

Kender ham jo godt…

– Jeg kender ham jo godt, selv om jeg aldrig før har set ham, fortsætter Kirsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hans ansigt er mildt og kærligt og strålende lyst. Han er også klædt i lys. Om det er en fodlang klædning, ved jeg ikke. Det er kun hans kærlige ansigt og hænderne og de harmoniske bevægelser, den betryggende ro, han udstråler, den humor og medleven, han har, som virkelig betyder noget, fortæller hun.

Bogen

Efter denne overnaturlige oplevelse har Kirsten aldrig tvivlet på, at der er et liv efter døden. Og hun har beskrevet og forklaret sin oplevelse i bogen ”Lys bag døden” (Unitas forlag). En bog, der har overbevist mange skeptikere om, at der er mere mellem himmel og jord. Og at Gud og Jesus ikke er noget, mennesker har fundet på.

Det var den tidligere biskop i Aalborg, Henrik Christiansen, der opfordrede Kirsten til at beskrive det, hun havde oplevet. Efter oplevelsen blev hun nemlig sognepræst i Nordjylland.

Maleriet

Kirsten ønskede i 1992 at male den fantastiske Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Men jeg mærkede, at jeg havde billedforbud, da jeg søgte at male Kristus med engle i hel figur og strålende lyst, sådan som jeg havde set ham bag døden, fortæller hun.

– Han er ikke gammel og heller ikke purung. Beskrive hans ansigt, male det! – Ja, det kan jeg ikke!
Så meget lys og så megen varme findes ikke på selv den dygtigste portrætmalers palet, om end ægte bladguld blev brugt – det ville intet gavne. De klare, varme øjne og det tillidsvækkende smil eller den dybe alvor, når det mørke, vi genoplevede sammen fra mit liv, var specielt mørkt. Den medlidenhed, når jeg havde fejlet, var så dyb, som havde han selv været med i forbrydelserne mod den Gudskabte verden gennem mig. Jeg var ikke forladt et sekund, trods mine manglende kærlighedsudtryk.

Vi genkender ham

– Enhver vil kunne genkende ham. Ikke fra de sødladne romantiske malerier eller de strenge byzantinske mosaikker. Han er jo langt, langt større, end vi mennesker kan beskrive. Om han er høj eller ej, ved jeg ikke. Udstrålingen er vældig, men ikke mere overvældende, end at jeg er helt tryg.

Malede mennesket

Kirsten følte det altså umuligt at gengive sin himmelske oplevelse af Jesus i et maleri.
I stedet var det, som blev hendes hånd ført, og i løbet af 15 minutter tonede dette billede frem på lærredet.

Kirsten opfatter det som et billede af Jesus, mens han endnu var på jorden som et menneske. Med smilerynkerne og det dejlige varme smil.

Mikkelsbakke

Originalen hænger i dag på Mikkelsbakke Refugium, som Kirsten har oprettet på Mors sammen med sin mand Henrik. Her kan man trække sig tilbage for at søge Gud for en tid. Billedet, som er ca. 40 x 60 cm., er trykt som plakat i original størrelse og sælges fra refugiet for 100 kr. + forsendelse. Det bliver sendt i et postrør og vedlagt et indbetalingskort. Man kan bestille på www.mikkelsbakke.dk eller ringe til Kirsten på tlf. 97 76 96 96.

Alle de nævnte bøger og videoen kan bestilles hos Udfordringen.